top of page

Citroen over?


Iedereen heeft dat wel eens...heb je voor een recept sap nodig maar dan blijft de rest van de citroen ongebruikt....of juist alleen de schil.


Weggooien is natuurlijk zonde en dat "probleem"kom je natuurlijk telkens weer tegen. Bij leokooktgewoon is het gebruikelijk dat de citroen in z'n geheel wordt benut.


 

Recept

Aantal: nvt

Bereidingstijd: 5 minuten

Baktijd: 0 uur

Temperatuur: 00 ℃

Keuken: Hollands

Categorie: toevoeging/wat te doen met

Bron: Leokooktgewoon



Ingrediënten

  • citroenen

  • theezeefje

  • ijsblokjeshouder

  • bakje





Voorbereiding

  • zet de rasp, 't zeefje en de ijsblokjeshouder vast klaar.


Werkwijze



Boen de citroenen, rasp ze boven een bakje wat afsluitbaar is en in de vriezer kan.



Pers de citroen uit op een pers. Giet het sap (door een theezeefje om velletjes en pitjes te verwijderen) direct de ijsblokjeshouder in. Als je die niet bezit dan volstaat een beker of glas ook.


Plaats het in de vriezer, zo heb je voor een volgende keer wanneer je citroensap nodig hebt, of citroenrasp, op voorraad. Dat kan natuurlijk met alle citrusvruchten, erg handig.













70 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Botercrème

bottom of page