top of page

Chocoladepudding


Een mooie smaakvolle pudding die ook nog eens een extra feestelijk tintje geeft. Het pure van het echte met het intense van chocolade. En ook handig als u eidooiers over hebt.



 

Recept

Aantal: 10 personen

Bereidingstijd: 15 minuten

Baktijd: 5 minuten

Temperatuur: 100 ℃

Keuken: Hollands

Categorie: Toetje/Kerst/ eidooiers over

Bron: Leokooktgewoon



Ingrediënten

  • 600 milliliter melk

  • 150 gram pure chocolade, in stukjes

  • 4 eidooiers

  • 75 gram suiker

  • 2 eetlepels maïzena

  • 1 eetlepel cacaopoeder

Voorbereiding

  • Verwarm de melk in een steelpannetje. Laat de chocolade smelten in de melk. Roer regelmatig.

Werkwijze


Klop de eidooiers in een kommetje los met de suiker en de maïzena. Voeg ook het cacaopoeder toe .

Als de chocolade is gesmolten en de melk goed heet is maar nog niet kookt, voeg je één derde toe aan het eimengsel. Roer goed door. Zet de pan terug op het vuur.

Voeg het eimengsel toe aan de inhoud van de pan. Roer totdat je voelt dat de ‘melk’ dikker wordt. Roer dan nog een halve minuut door.

Schenk de inhoud van de pan in een puddingvorm of schaal. Of verdeel de pudding over eenpersoons schaaltjes. Dek af met huishoudfolie om een velletje te voorkomen. Zorg er dan voor dat het folie op de pudding ligt. Laat afkoelen in de koelkast. Kleine bakjes zijn in een uur of twee mooi stevig. Tel voor één grote schaal 4 uur koeltijd in de koelkast.

136 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page