Brownie Valentijn hart


De brownie, het recept, is al te vinden op de site. Een heerlijk zachte plaatkoek met een lichte bite, vol van de echte chocolade smaak.


Chocolade en liefde gaan hand in hand. Het kan dan ook niet anders dan deze lekkernij te transformeren naar Valentijn door hem in een hartvormig blik te bakken.



Recept

Aantal: 10 personen

Bereidingstijd: 20 minuten

Baktijd: 40 minuten

Temperatuur: 175 ℃

Keuken: Amerikaans

Categorie: Taart/chocolade

Bron: Leokooktgewoon



Ingrediënten

  • 225 gram roomboter

  • 115 gram pure chocolade ( hoog cacao gehalte)

  • 2 eieren

  • 1 eidooier

  • 330 gram suiker

  • 25 gram cacaopoeder

  • 1 theelepel vanille-extract

  • ¼ theelepel zout

  • 125 gram bloem



Voorbereiding


  • Verwarm de oven voor op 175 graden, hetelucht 10 procent lager.

  • Vet een hartvormig bakblik van in en bekleed de bodem en zijkanten van de bakvorm met een op maat geknipt stuk bakpapier

  • Smelt de boter met de chocolade in een hittebestendige kom die je op een pan met heet water hebt gezet (au bain-marie)



Werkwijze


Laat het gesmolten mengsel iets afkoelen en ga intussen verder met de eieren.

Scheid 1 ei...het eiwit hiervan heb je niet nodig.

Klop de twee eieren en de eidooier met de suiker, het zout en vanille-extract luchtig, tot het mengsel heel licht van kleur is geworden en het als een lint van de garde af loopt (ongeveer 5 minuten met de mixer).






Meng met een spatel voorzichtig het chocolademengsel door de luchtige eieren tot het een egaal geheel is. Meng vervolgens ook de bloem en het cacaopoeder er doorheen.

Giet het beslag in de bakvorm en bak de brownies 40 minuten. Laat ze daarna volledig afkoelen in de vorm voor je ze eruit haalt en in stukken snijdt

6 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
  • Black Facebook Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© copyright leokooktgewoon.nl 2018

Hoe het beeldmateriaal tot stand komt....