top of page

Boterbiesjes

Bijgewerkt op: 28 nov. 2019


Boterbiesjes zijn echte oud-Hollandse koekjes die een heerlijke smaak hebben. De meeste bakkerijen verkopen dit koekje . Het heeft de vorm van een hartje en is daarom ook leuk voor Valentijnsdag.



 

Recept

Aantal: 40 stuks

Bereidingstijd: 20 minuten

Baktijd: 12 minuten

Temperatuur: 175 ℃

Keuken: Hollands

Categorie: koekjes

Bron: Leokooktgewoon



Ingrediënten

  • 60 gram witte basterdsuiker

  • 30 gram poedersuiker

  • 8 gram vanillesuiker

  • 140 g roomboter kamertemperatuur

  • 1 eetlepel melk

  • 1 eetlepel losgeklopt ei

  • snuf zout

  • 200 g bloem gezeefd.

Voorbereiding


  • Meng de suiker, boter, melk, het ei en het zout in een kom.

  • Voeg de bloem toe en kneed er een mooi soepel deeg van.

  • Laat het deeg afgedekt in de koelkast +/- 30 min. rusten.


Werkwijze


Verwarm de oven voor op 175 graden. Rol het deeg uit tot een lap ter dikte van 3 mm. Steek er zoveel mogelijk hartjes uit en leg ze op en ingevette of met bakpapier belegde bakplaat. Rol de restjes deeg opnieuw uit en steek er zoveel mogelijk koekjes uit.

Bak de koekjes in het midden van de oven in +/- 12 min. goudgeel. Laat ze een paar minuten afkoelen. Neem de koekjes met een pannenkoekmes van de bakplaat, leg ze op een rooster en laat ze verder afkoelen.

146 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page