Een kruidkoek ...gebakken als zijnde een cake, verrassend lekker!
Recept
Aantal: 10 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Baktijd: 85 minuten
Temperatuur: 165 ℃
Keuken: Hollands
Categorie: Hollandse specialiteit/koek
Bron: Leokooktgewoon
Ingrediënten
375 gram bruine basterdsuiker
375 gram zelfrijzend bakmeel
125 gram roomboter
2 eetlepels speculaaskruiden https://www.leokooktgewoon.nl/post/speculaaskruiden
2 eieren 200 ml lauwwarme melk
1 eetlepel stroop snufje zout
1 zakje (8 gram) vanillesuiker
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 165 ℃. Vet een blik in met boter en bekleed met bakpapier.
Werkwijze
Meng Meng de roomboter samen met de bruine basterdsuiker, de vanillesuiker, het zout, de koek- en speculaaskruiden.
Voeg hier de stroop en lauwwarme melk aan toe.
Doe daarna één voor één de eieren erbij. Als laatste voeg je het bakmeel toe en meng het tot een mooi homogeen beslag.
plaats het blik in de oven en bak ze in zo’n 70 tot 85 minuten minuten gaar
Als de baktijd verstreken is met een breinaald inprikken( ik gebruik altijd een chinees eetstokje). Wanneer het er droog uitkomt is de koek klaar.
Laat de cake de koek afkoelen, geniet ervan..
Comments