top of page

Boeren Kruid cake

Een kruidkoek ...gebakken als zijnde een cake, verrassend lekker!




 


Recept

Aantal: 10 personen

Bereidingstijd: 15 minuten

Baktijd: 85 minuten

Temperatuur: 165 ℃

Keuken: Hollands

Categorie: Hollandse specialiteit/koek

Bron: Leokooktgewoon

Ingrediënten



Voorbereiding


Verwarm de oven voor op 165 ℃. Vet een blik in met boter en bekleed met bakpapier.



Werkwijze


Meng Meng de roomboter samen met de bruine basterdsuiker, de vanillesuiker, het zout, de koek- en speculaaskruiden.


Voeg hier de stroop en lauwwarme melk aan toe.


Doe daarna één voor één de eieren erbij. Als laatste voeg je het bakmeel toe en meng het tot een mooi homogeen beslag.


plaats het blik in de oven en bak ze in zo’n 70 tot 85 minuten minuten gaar


Als de baktijd verstreken is met een breinaald inprikken( ik gebruik altijd een chinees eetstokje). Wanneer het er droog uitkomt is de koek klaar.


Laat de cake de koek afkoelen, geniet ervan..

83 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kaassouffle

bottom of page