top of page

Biefstuk champignons met verse room-spinazie (a la crème) en krieltjes

Bijgewerkt op: 8 apr. 2022

,

Spinazie is een heerlijke groenten die op vele manieren kan worden toegepast. Als salade, gekookt of gewokt of als toevoeging aan vele recepten. Onderstaand het recept a la creme...krieltjes en een biefstukje/champignons....natuurlijk op de leo-logische manier...vers en simpel.



 

Recept

Aantal: 2 personen

Bereidingstijd: 35 minuten

Baktijd: 15 minuten

Temperatuur: 100 graden

Keuken: Hollands

Categorie: gerecht

Bron: Leokooktgewoon



Ingrediënten


  • Verse spinazie

  • eieren

  • teentje knoflook

  • scheut slagroom

  • zeezout

  • peper uit de molen

  • olijfolie om in te bakken

voor het vlees

  • 2 mooie kogelbiefstukken

  • bakje champignons

  • flinke ui

  • teen knoflook

  • peper

  • zout

voor de kriel

  • 500 gram verse kriel

  • peper

  • zout




Voorbereiding

  • was de verse kriel grondig

  • kook ze 10 tot 15 minuten zonder zout in ruime pan met water tot ze net niet gaar zijn.

  • giet de krielen af en laat ze afkoelen.

  • Leg de biefstukken een kwartier van te voren uit de koelkast, haal ze uit de verpakking en laat ze rusten op een bord.

  • Kook de eieren, zet de pan onder koud water.

  • Pel knoflook en ui.

  • Borstel de champignons schoon en snijd ze in stukken.

  • Was zo nodig de verse spinazie, verpakte spinazie is veelal goed met ijswater voor gewassen....spinazie van bv de boer of de markt dient goed gewassen te worden en ontdaan van eventueel ander groen, er kan namelijk behoorlijk wat zand tussen zitten. Droog de spinazie dan goed.


Werkwijze



Halveer de krielen nadat ze afgekoeld zijn.

Verhit boter ( croma of roomboter) in een braad- of koekenpan.

Bak de krielen aan alle kanten bruin.

(Schep ze zodra ze klaar zijn uit de pan en strooi er rijkelijk zout over en peper naar smaak).





Zet intussen een koekenpan op het vuur en doe een flinke klont croma of roomboter in de pan. Zodra boter bruint, peper en zout op de bovenkant van de biefstukken en leg ze met de gekruide zijde in de pan. Strooi direct peper en zout op de bovenkant van de biefstuk. Zorg dat de biefstuk in beweging blijft, keer ze steeds om en schuif ze door de pan. Temper het vuur als het braden te snel gaat. Naar gelang de wensen van gaarheid de biefstuk uit de pan halen, biefstuk moet je vooral niet te lang bakken...wel even op de dikte letten.

Leg de biefstukken op een bord, giet er wat van de jus bij en verpak het met aluminiumfolie, met de glimmende kant naar binnen. Laat zo het vlees tot rust komen en ietswat door garen. Hierdoor blijft het vlees heerlijk mals en sappig.



zet de pan weer terug op een hoog vuur, en doe ui en geperste knoflook bij de jus. Doe er vervolgens de champignons bij...bak het snel en kort bruin....kruid het af met peper en zout



Tegelijkertijd Verhit je een wok met wat olie en voeg de spinazie toe. Laat op hoog vuur slinken. Neem de gepelde knoflook en pers deze uit boven de spinazie. Voeg een scheut room toe en kook dit even in, breng de spinazie goed op smaak met peper en zout.



De spinazie dient beetgaar te zijn. Doe er tot slot de in plakken gesneden eieren bij. Serveer direct.




421 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Appelcompote

bottom of page