top of page

Beenhammetje


Een lekker beenhammetje smaakt overal bij, belangrijk is dat je hem eerst aanbraad en vervolgens rustig laat garen in de oven. Bij het diner of dun gesneden als onderdeel van een buffet, de gasten zullen ervan smullen.



 

Recept

Aantal: 10 personen

Bereidingstijd: 20 minuten

Baktijd: 40 minuten

Temperatuur: 150 ℃

Keuken: Hollands

Categorie: vlees

Bron: Leokooktgewoon



Ingrediënten

  • 1 beenhammetje

  • peper

  • zout



Voorbereiding

  • Oven voorverwarmen op 170 graden.

  • Leg de beenham op een plank om even op kamertemperatuur te komen.

  • Dep hem droog.

  • Wrijf hem in met peper en zout.



Werkwijze

Neem een braadpan en smelt de boter en laat het goed heet worden.

Schroei de ham aan alle kanten goed dicht.

Zet de oventemperatuur terug naar 150 graden.


Neem de pan en plaats deze iets onder het midden van de oven op een rooster en bak haar 45 minuten op 150 graden. Hoe groter de ham hoe langer de baktijd. Schenk af en toe met een juslepel de jus over de ham en sluit de ovendeur dan weer snel.


Na de baktijd de pan uit de oven nemen en leg dan de ham op een bord en dek af met aluminium. laat dit ongeveer 10 minuten rusten alvorens te snijden.


20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Appelcompote

bottom of page