Kandij rotsjes

Bijgewerkt op: 30 okt. 2021


Het gebeurt weleens......snel een bodem nodig voor je kwarktaart...een twist in een ijscoupe of dessert....ja dan is de Kandij- of Bastognekoek dé oplossing, het smaakt eigenlijk bijna overal wel mee.

Laatst nam m'n partner kruidnoot met witte chocolade mee. Vond het wat flauw.....dacht gelijk dat zal beter smaken met Bastogne ( kandijkoeken)..... en dat klopte. Onderstaand het eenvoudige maar verrassend lekker recept voor de Kandij Rotsjes ( 😊)


Het verdient wel een waarschuwing vooraf.....maak dubbele ( of drie dubbele) porties want in een oogwenk zijn ze op 😉😜



 

Recept

Aantal: 15 stuks

Bereidingstijd: 20 minuten

Baktijd: 12 minuten

Temperatuur: 80 ℃

Keuken: Hollands

Categorie: chocolade

Bron: Leokooktgewoon



Ingrediënten

  • 200 gram witte chocolade

  • 1 pak Bastognekoeken

Voorbereiding

  • Breng water in een pan tegen de kook.

  • Breek een aantal koeken in stukjes, grootte naar eigen wens.


Werkwijze


Doe de chocolade in een vuurvaste schaal en hang het boven de pan met het hete water.

Je smelt de chocolade au bain-marie tot ze mooi zacht en egaal is.



Strooi er een gedeelte van de koekstukken bij en roer goed om, telkens meer totdat het genoeg is maar wel dat ze alle nog goed bedekt zijn met chocolade.



schep met twee lepels kleine hopjes koek op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Laat de rotsjes drogen.






100 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven