top of page

Appelroosjes

Bijgewerkt op: 18 mrt. 2019


Een leuke traktatie voor een feestje of een zonnige zondagochtend bij de koffie!



 

Recept

Aantal: 10 personen

Bereidingstijd: 20 minuten

Baktijd: 45 minuten

Temperatuur: 190 ℃

Keuken: Hollands

Categorie: Bladerdeeggebak

Bron: Leokooktgewoon



Ingrediënten

  • pakje bladerdeeg met 10 plakjes

  • 1 a 2 rood/gelige appels

  • citroensap

  • kaneel

  • poedersuiker

  • 3 theelp. Kaneel

  • 2 eetlepels Abrikozenjam

Voorbereiding

Warm de oven voor op 190 Graden

Leg de plakjes bladerdeeg op het aanrecht om te ontdooien

Verwarm de oven voor op 190 graden

Smeer een muffinvorm in met boter of beter nog...bekleed ze met bakpapier door ze op maat te knippen.


Werkwijze


Was de appels, snijd ze in vieren, en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in hele dunne plakjes,

Besprenkel ze met wat citroensap en doe er water bij, verwarm ze ongeveer 3 minuten in de magnetron zodat ze buigzaam worden.


Leg twee plakjes bladerdeeg naast elkaar en plak deze met een beetje water aan elkaar, druk goed aan.

Snijd de plak horizontaal in tweeen, en leg de plakjes appel naast elkaar op het bladerdeegstrookje zodat de kant met de schil een stukje boven het deeg uitsteekt.


Bestrooi appel met wat kaneel en suiker. Smeer de onderste deegreep in met de jam en vouw het deeg naar boven en druk goed aan.

Rol het deeg voorzichtig op en plaats het in de muffinvorm, herhaal dit met alle roosjes.

Bak de appelroosjes omgeveer 40 tot 45 minuten in de oven op 190 graden. Let op dat de schil niet verbrandt.

Smeer de roosjes na de baktijd in met de abrikozenjam en laat ze op een rooster afkoelen.

Zet ze op een mooie schaal en bestrooi ze met poedersuiker, uit een zeefje.


52 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

Appelcompote

Kaassouffle

bottom of page