Een leuke traktatie voor een feestje of een zonnige zondagochtend bij de koffie!
Recept
Aantal: 10 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Baktijd: 45 minuten
Temperatuur: 190 ℃
Keuken: Hollands
Categorie: Bladerdeeggebak
Bron: Leokooktgewoon
Ingrediënten
pakje bladerdeeg met 10 plakjes
1 a 2 rood/gelige appels
citroensap
kaneel
poedersuiker
3 theelp. Kaneel
2 eetlepels Abrikozenjam
Voorbereiding
Warm de oven voor op 190 Graden
Leg de plakjes bladerdeeg op het aanrecht om te ontdooien
Verwarm de oven voor op 190 graden
Smeer een muffinvorm in met boter of beter nog...bekleed ze met bakpapier door ze op maat te knippen.
Werkwijze
Was de appels, snijd ze in vieren, en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in hele dunne plakjes,
Besprenkel ze met wat citroensap en doe er water bij, verwarm ze ongeveer 3 minuten in de magnetron zodat ze buigzaam worden.
Leg twee plakjes bladerdeeg naast elkaar en plak deze met een beetje water aan elkaar, druk goed aan.
Snijd de plak horizontaal in tweeen, en leg de plakjes appel naast elkaar op het bladerdeegstrookje zodat de kant met de schil een stukje boven het deeg uitsteekt.
Bestrooi appel met wat kaneel en suiker. Smeer de onderste deegreep in met de jam en vouw het deeg naar boven en druk goed aan.
Rol het deeg voorzichtig op en plaats het in de muffinvorm, herhaal dit met alle roosjes.
Bak de appelroosjes omgeveer 40 tot 45 minuten in de oven op 190 graden. Let op dat de schil niet verbrandt.
Smeer de roosjes na de baktijd in met de abrikozenjam en laat ze op een rooster afkoelen.
Zet ze op een mooie schaal en bestrooi ze met poedersuiker, uit een zeefje.
Comments