top of page

Aardbeien Vlaflip


Dagmelk, zoals dat vroeger heette, was slechts enkele dagen houdbaar. Evenals vla, slagroom etc. Tegenwoordig, het heet nog steeds gepasteuriceerd, maar houdbaarheid is wel weken.

Nu was ik onlangs op een zuivelboerederij en kocht daar dus het een en ander. Gewoon weer terug in de tijd....slechts enkele dagen houdbaar...hoe bestaat het.


En de smaak...even zogoed als dat ik mij herinner. Lekker simpel...aardbeitjes met de yoghurt en heerlijke vla van de boer. Dit past natuurlijk gewoon bij leokooktgewoon...bakken en koken met de smaak van toen...met de smakelijkste zuivel als toen.


Recept

Aantal: 6 personen

Bereidingstijd: 10 minuten

Baktijd: 00 minuten

Temperatuur: nvt

Keuken: Hollands

Categorie: toetje

Bron: LeokooktgewoonIngrediënten

  • 1 liter vanillevla (v/d boer)

  • 1 liter Yoghurt (v/d boer)

  • 500 gram aardbeien

Voorbereiding

  • Zet ruim een half uur voor gebruik de aardbeien buiten de koelkast. De nerven van de vrucht zullen door de minder koude omgeving iets uitzetten waardoor de sappen beter door de aardbei heen stroomt en ze lekker zoet en sappig wordt.


Werkwijze


Was de aardbeien en ontdoe ze dan pas van het kroontje, de aardbei zou waterig gaan smaken als de binnenkant in aanraking met water komt.

Kies een mooi glas waarin je het toetje wilt serveren.

Snijd de vrucht in vieren, naar gelang de grootte en verdeel ze over de zes glazen. Overgiet de vruchten aan 1 kant met yoghurt en de andere zijde van het glas met de vla. Leg er tot slot nog een vrucht bovenop. Simpel, gezonde en erg lekker.81 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page