top of page

Aardappelsoesjes

Bijgewerkt op: 17 aug. 2019




Een feestelijk aardappelgerechtje die vrijwel overal bij smaakt, gemaakt van een puree en soezendeeg.



 

Recept

Aantal: 6 personen

Bereidingstijd: 120 minuten

Baktijd: 5 minuten

Temperatuur: 180 ℃

Keuken: Frans

Categorie: Aardappelgerecht

Bron: Leokooktgewoon




Ingrediënten

  • 400 gram aardappel

  • Boursine

  • 50 gram roomboter

  • 100 gram bloem

  • peper

  • zout

  • nootmuskaat

  • 1 ei


Voorbereiding

  • schil en kook de aardappelen.


Werkwijze

Maak een smeuïge puree van de gekookte aardappelen en wat boursine.

Laat boter in 150 ml kokend water met het zout smelten. Voeg de bloem erbij en roer tot het soezendeeg als een bal loslaat van de pan en het sist. Haal pan van het vuur en roe het ei erdoor heen, totdat het geheel is opgenomen.

Meng er dan de puree doorheen. Breng op smaak met peper, zout en de nootmuskaat. Kneed het geheel goed door.

Vorm met een kleine ijstang, of met twee lepels, balletjes en bak ze in gedeelte in de hete frituur goudbruin. Laat de soesjes uitlekken op keukenpapier.




542 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Appelcompote

Kaassouffle

bottom of page