top of page

Aardappelschotel Mediterrane


Ovenschotel met kip, aardappel, lente-ui, paprika en kaas

U kent dat wel....aardappeltjes met die mediterrane kruiden die je geserveerd krijgt in een restaurants of misschien weleens koopt in een winkel. Met dit recept leert u direct hoe de aardappeltjes zo te kruiden....op je eigen manier...met verse toevoegingen.



 

Recept

Aantal: 4 personen

Bereidingstijd: 30 minuten

Baktijd: 1 uur

Temperatuur: 240 ℃

Keuken: Mediterrane

Categorie: Schotelgerecht

Bron: Leokooktgewoon





Ingrediënten

  • 400 gram kipfilet

  • 5 middelgrote aardappelen

  • 2 zoete paprika`s

  • 2 rode uien

  • 1 bos lente-ui

  • 6 tl paprikapoeder

  • zout

  • peper

  • 10 eetlepels olie

  • 125 gram spekblokjes

  • 100 gram geraspte kaas

  • 2 tl knoflookpoeder

  • 2 tenen knoflook

  • 2 tl samba

Voorbereiding

  • Schil de aardappelen, snijd in dobbelsteentjes en kook ze ongeveer 10 minuten.

  • Snipper de rode uien, snijd de paprika in stukjes, snijd de lente-ui in ringen, pers de knoflook en snijd de kipfilet in dobbelsteentjes.

  • Meng in een ruime kom 5 eetlepels olie, ½ tl sambal, 3 tl paprikapoeder, 1 tl knoflookpoeder en wat zout en roer de aardappelblokjes erdoor.

  • Verwarm de oven voor op 240 graden (hete lucht).

Werkwijze


Neem nu een platte koekenpan en bak in 1 el olie de aardappels in 10 a 15 minuten. Neem nu diezelfde kom en voeg hier de resterende 4 el olie, 1/2 tl sambal, 3 tl paprikapoeder, 1 tl knoflookpoeder, 1 geperste teen knoflookzout en peper aan toe en meng de blokjes kip, paprika en ui erdoor.

Neem nu een diepe koekenpan en bak de spekjes uit. Haal de spekjes uit de pan en voeg de kip/groente toe en bak ongeveer 10 minuten (e.v.t. met olie).

Voeg op het eind de lente ui toe en bak 1 minuut. Neem een ruime ovenschaal en leg de aardappelblokjes op de bodem, dan de kip/groente, de spekjes en kaas en zet voor 3 minuten in de oven op 240 graden.

142 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Appelcompote

Bami

bottom of page