top of page

Aardappelpuree

Bijgewerkt op: 16 dec. 2021


Het lekkere aan aardappelen is wel de veelzijdigheid, je kan het bakken, koken en er lekkere puree van maken. Mijn favoriet is toch wel de Frieslander, een stevige kleiaardappel met een volle smaak. Verschrompel de aardappel iets omdat hij wat oud wordt...geen nood. Schil de aardappel en leg hem een tijdje in koud water, het is een knol en die heeft ook water nodig. Je zult zien dat de aardappel weer heerlijk stevig en smaakvol is.

 

Recept

Aantal: 6 personen

Bereidingstijd: 20 minuten

Baktijd: 25 minuten

Temperatuur: 100 ℃

Keuken: Hollands

Categorie: stamppot

Bron: Leokooktgewoon


Ingrediënten


  • 2 kilo aardappels

  • peper

  • zout

  • mosterd

  • 1 dl melk

  • klontje roomboter

  • nootmuskaat




Voorbereiding


  • schil de aardappels en kook ze in ruim water met wat zout tot ze gaar is.

Werkwijze


Breng de melk aan de kook.


Giet de aardappel af en stoom ze nog even droog door ze de pan een halve minuut op een zacht vuurtje te zetten.

Stamp de aardappel met een stamper zeer fijn, doe er zwarte peper, zout, theelepel mosterd, nootmuskaat en een klontje roomboter bij.

Neem een garde, pollepel of een handmixer en roer stevig door....voeg er al roerend/mixend de melk aan toe...beetje bij beetje...moet stevige puree worden.




Heerlijk bij stoofvlees.


171 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page