top of page

Aardappelpannetje

Bijgewerkt op: 16 dec. 2021


Een makkelijke voedzame maaltijd die zich ook uitstekend leent om het de dag ervoor te bereiden. Met een drukke dag....alleen nog even opwarmen in de oven.



 

Recept

Aantal: 6 personen

Bereidingstijd: 30 minuten

Baktijd: 30 minuten

Temperatuur: 100 ℃

Keuken: Hollands

Categorie: schotelgerecht

Bron: Leokooktgewoon



Ingrediënten

  • kilo verse kriel ( met of zonder schil)

  • 250 gram magere spekblokjes

  • 1 ui

  • 2 tenen knoflook

  • 250 gram champignons



Voorbereiding

  • Kook de krielen tegen het gare aan in 15 minuten.

  • Giet de krielen af en laat ze afkoelen.

  • Snij champignons in plakjes.

  • pel en halveer de ui en snijd haar dan in reepjes, je krijgt dan halve ringen,


Werkwijze


Halveer de aardappeltjes door ze in de lengte door te snijden, bak ze in een pan aan alle kanten bruin. Bak intussen het spek uit in andere pan, doe er de ui en de geperste knoflook bij en tot slot de champignons even kort meebakken,. Wanneer de krieltjes bruin zijn de spekmassa bij de aardappeltjes, nog even doorbakken en kruiden met peper en zout.


48 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Bami

bottom of page