top of page

Aardappelkoek

Bijgewerkt op: 13 jun. 2019




Een makkelijk en snel aardappelgerecht dat door zijn pikante smaak eigenlijk overal wel lekker bij is. Leuke en verrassende variatie.



 

Recept

Aantal: 4 personen

Bereidingstijd: 30 minuten

Baktijd: 30 minuten

Temperatuur: 100 ℃

Keuken: Mediterrane

Categorie: aardappelgerecht

Bron: Leokooktgewoon



Ingrediënten

  • 1 kilo aardappelen

  • 3 eetlepels bloem

  • 75 ml slagroom

  • zout

  • peper

  • 2 eieren

  • 1 ui

  • 1 teen knoflook

  • 1 tl sambal

  • olie of boter


de julienne schijf gebruikt voor mooie stevige aardappel strookjes


Voorbereiding

  • Schil de aardappelen, was en dep ze goed droog. Rasp de aardappel en laat dit goed uitlekken

  • Snipper ( of rasp) de ui en knoflook

Werkwijze


Maak een mengsel van bloem, slagroom, eieren, knoflook, uien, sambal, zout en peper. Doe dit mengsel en de aardappelrasp bij elkaar en roer dit goed door.


Neem een grote koekenpan (met deksel) doe er een scheut olie of boter in. Als de pan goed heet is giet je het hele aardappelmengsel in de pan en doe je het deksel erop. Bak de aardappelkoek een paar minuten tot de onderkant knapperig en goudbruin is gekleurd.


Leg nu een groot bord, of gebruik het deksel, op de koek en draai de pan zodat de gebakken kant zichtbaar is. Laat de koek met de ongebakken kant terug de pan inglijden en bak de koek nogmaals een paar minuten tot ook dit deel goudbruin is.


De aardappeltjes passen zowat bij elk gerecht.

131 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Appelcompote

Knoedels

bottom of page