Een heerlijk bijgerecht voor de barbecue. Aardappel gevuld met kaas omwikkeld met spek en rustig gegaard op de bbq.
Kan ook uitstekend in de oven op 200 graden.
Recept
Aantal: 6 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Baktijd: 45 minuten
Temperatuur: bbq
Keuken: Hollands
Categorie: Aardappelgerecht/bbq
Bron: Leokooktgewoon
Ingrediënten
6 aardappels
6 tenen knoflook
stuk ui
olijfolie
zwarte peper
zout
oregano
basilicum
aluminiumfolie
Voorbereiding
Boen de aardappelen goed schoon.
droog ze goed af
pel de knoflooktenen
pel de ui en snijd in kleinere stukken
maak vellen van aluminiumfolie en leg ze klaar.
Werkwijze
Snijd de aardappel in vier stukken, (wanneer het groten zijn in meerdere stukken snijden). Leg de aardappel op de folie en trek de aluminiumfolie al iets omhoog zodat je een zakje krijgt.
Leg de teen knoflook op de aardappelstukjes, doe daar wat stukken ui bij. Strooi wat basilicum, oregano, zwarte peper en zout over. Bedruip de aardappelstukjes tenslotte met olijfolie.
Vouw het pakketje dicht en leg het op de bbq, laat ca. 45 minuten zachtjes garen op een goed hete barbecue. Voor de zekerheid tegen het einde even prikken op gaarheid.
Comments