Zomerse maaltijd taart

Bijgewerkt: 8 sep 2019


Een gezond alternatief voor de snikhete zomerdagen. De bodem kan reeds een avond ervoor gebakken zodat alleen de vulling nog snel moet worden gewokt. Leokooktgewoon zocht een snelle gezonde hap die vooral ook voedzaam is, met hetgeen in huis aanwezig, met als resultaat...een goede maaltijd die heerlijk weg hapt, geniet ervan. ☼





Recept

Aantal: 4 personen

Bereidingstijd: 40 minuten

Baktijd: 20 minuten

Temperatuur: 200 ℃

Keuken: Werelds

Categorie: Taart/hartig/groenten

Bron: Leokooktgewoon





Ingrediënten


  • potje crème frais

  • 125 gram spekreepjes

  • 400 gram wok groenten

  • 1 rode ui

  • 2 teentjes knoflook

  • 6 vellen bladerdeeg

  • peper

  • zout

  • ½ theelepeltje paprikapoeder

  • ½ theelepeltje kerriepoeder

  • Sweet chuillisaus

  • olie en wat boter voor de wok




Voorbereiding

  • Oven voorverwarmen op 200 graden.

  • Neem een quiche-vorm of springvorm en vet hem in

  • Laat de bladerdeeg vellen ontdooien.

  • Doe klontje boter bij de olie dat voorkomt erg spetteren




Werkwijze

Ontdoe de vellen bladerdeeg van de plastic vellen. Leg de plakken op elkaar en rol het uit op een met bloem bestoven aanrecht tot de maat van het bakblik is bereikt. leg het deeg in de vorm, druk het zachtjes in model. Zet dan de taartbodem in de oven en bak ze in ca 15 tot 20 minuten tot het goudbruin en uitgerezen is.


Als de tijd verstreken is kan de taart even afkoelen in het blik. Hij is vast bol gaan staan maar mag inzakken. Smeer de bodem in met crème frais en giet daar wat chiliisaus over.





Bak ondertussen de spekreepjes uit in de wok, voeg er dan de kleingesneden kip bij..bak even lekker door. Voeg er de zout, peper, kerrie- en paprikapoeder aan toe.

snijd de ui lekker grof doe die samen met de uitgeperste knoflook bij de kip, roer even door. Voeg er dan de overige groenten bij en bak op een hoog vuur alles beetgaar.




Druk de bodem iets in wanneer ze te bol staat, vul de taart met de groenten en besprenkel de taart naar smaak met nog wat van de chillisaus.




  • Black Facebook Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© copyright leokooktgewoon.nl 2018

Hoe het beeldmateriaal tot stand komt....