top of page

Zalmrolletjes.


Een feestelijk hapje die altijd gretig wordt gegeten. De sesamzaadjes zij het goedkoopste bij Xenos...de zalm van de hema is zeer goed en minder duur dan elders.

 

Recept

Aantal: 14 stuks

Bereidingstijd: 20 minuten

Baktijd: 20 minuten

Temperatuur: 200 ℃

Keuken: Frans

Categorie: Vis/bladerdeeghapjes

Bron: Leokooktgewoon


Ingrediënten


  • 4 vellen bladerdeeg

  • 5 plakjes gerookte zalm (100 gram)

  • 3 flinke eetlepels Boursin

  • 3 eetlepels sesamzaadjes

  • 1 ei, losgeklopt




Voorbereiding


  • Verwarm de oven voor op 200°

  • Leg de plakjes bladerdeeg los van elkaar op het aanrecht en laat ze ontdooien

  • kluts het ei los

  • zet een bakplaat klaar bekleed met bakpapier



Werkwijze


Leg de bladerdeegplakjes iets overlappend tegen elkaar aan, zodat er een groot vierkant ontstaat. Druk de randen vast. Verwarm de roomkaas enkele seconden in de magnetron zodat je hem makkelijker kunt uitsmeren. Bestrijk het bladerdeeg met de roomkaas. Beleg een kant van het bladerdeeg met de gerookte zalm. Rol het bladerdeeg zo strak mogelijk op tot een rol. Bestrijk de rol rondom met het losgeklopt ei. Strooi de sesamzaadjes over het bakpapier en rol de bladerdeegrol erdoor. Rol de zalmrol in plastic en leg de rol 10 minuten in de vriezer, zodat je hem makkelijker kunt snijden.


Verwijder het plastic en snijd de rol in circa 14 plakjes. verdeel de zalmrolletjes over het bakblik.

Bak circa 15 tot 20






55 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Appelcompote

bottom of page