top of page

Varkenshaasje van de Grillplaat

,

Varkenshaas, afkomstig van de rug van het varken, behoort tot het fijnste vlees van het dier. Wanneer goed bereid.....rijk van smaak.....smeltend op de tong. Eenmaal op deze manier bereid, de haas wordt zonder boter of olie gebakken, dan zal je het niet snel meer anders doen.



 

Recept

Aantal: 2 personen

Bereidingstijd: 35 minuten

Baktijd: 15 minuten

Temperatuur: 100 graden

Keuken: Hollands

Categorie: vleesgerecht

Bron: Leokooktgewoon



Ingrediënten


  • 1 varkenshaas

  • zout

  • peper uit de molen

voor de boter

  • 100 gram roomboter

  • zeezout korrels

  • zwarte peper

  • 2 tenen knoflook

  • oregano

  • basilicum

  • tijm





Voorbereiding



  • Leg de varkenshaas een kwartier van te voren uit de koelkast, haal ze uit de verpakking en laat ze rusten op een bord.

  • Snijd de haas in de lengte door het midden zodat je 2 gelijke stukken krijgt

  • zorg dat roomboter op kamertemperatuur is

  • maak de kruidenboter minimaal enkele uren van tevoren.



Werkwijze



Doe de roomboter in een kom en pers er de tenen knoflook in uit. Voeg vers gemalen zwarte peper, hele zeezout korrels, oregano, tijm en basilicum toe.


Prak het door de boter heen totdat het helemaal vermengt is. Dek het af om het goed in te laten trekken.





Plaats een grillplaat of grillpan op het vuur, wacht tot het goed heet is en leg de varkenshaasjes op de plaat. Je bakt deze zonder gebruik van boter of olie.

Bak de haas in ca 15 minuten aan alle zijde mooi bruin. Wanneer de haasjes klaar zijn op een schaal leggen, leg er tot slot een klont eigengemaakte kruidenboter op.







1.583 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Appelcompote

bottom of page