,
Varkenshaas, afkomstig van de rug van het varken, behoort tot het fijnste vlees van het dier. Wanneer goed bereid.....rijk van smaak.....smeltend op de tong. Eenmaal op deze manier bereid, de haas wordt zonder boter of olie gebakken, dan zal je het niet snel meer anders doen.
Recept
Aantal: 2 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Baktijd: 15 minuten
Temperatuur: 100 graden
Keuken: Hollands
Categorie: vleesgerecht
Bron: Leokooktgewoon
Ingrediënten
1 varkenshaas
zout
peper uit de molen
voor de boter
100 gram roomboter
zeezout korrels
zwarte peper
2 tenen knoflook
oregano
basilicum
tijm
Voorbereiding
Leg de varkenshaas een kwartier van te voren uit de koelkast, haal ze uit de verpakking en laat ze rusten op een bord.
Snijd de haas in de lengte door het midden zodat je 2 gelijke stukken krijgt
zorg dat roomboter op kamertemperatuur is
maak de kruidenboter minimaal enkele uren van tevoren.
Werkwijze
Doe de roomboter in een kom en pers er de tenen knoflook in uit. Voeg vers gemalen zwarte peper, hele zeezout korrels, oregano, tijm en basilicum toe.
Prak het door de boter heen totdat het helemaal vermengt is. Dek het af om het goed in te laten trekken.
Plaats een grillplaat of grillpan op het vuur, wacht tot het goed heet is en leg de varkenshaasjes op de plaat. Je bakt deze zonder gebruik van boter of olie.
Bak de haas in ca 15 minuten aan alle zijde mooi bruin. Wanneer de haasjes klaar zijn op een schaal leggen, leg er tot slot een klont eigengemaakte kruidenboter op.
コメント