top of page

Salamikrullen


Een verrassend lekkere borrelhap, eenvoudig om te maken. Ook heerlijk bij de BBQ of een soepje.



 

Recept

Aantal: 25 stuks

Bereidingstijd: 20 minuten

Baktijd: 18 minuten

Temperatuur: 200 ℃

Keuken: Hollands

Categorie: Taart

Bron: Leokooktgewoon





Ingrediënten

  • 1 pakje bladerdeeg

  • 150 gram salami

  • 100 gram oude kaas, geraspt


Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.

  • Laat de plakken bladerdeeg ontdooien op het aanrecht voordat je het gaat verwerken

  • Huismerk bladerdeeg is van goede kwaliteit maar goedkoper dan een A-merk.



Werkwijze


Strooi wat bloem op het werkblad. Neem 5 plakken bladerdeeg en ontdoe ze van het plastic velletje. Maak een rand nat met water en plak de andere rand dakpansgewijs op elkaar, een rand van een halve cm. Als de vijf plakken aan elkaar zitten rol je het licht uit met de deegroller tot een plakkaat. Doe dit vervolgens met de andere vijf bladerdeeg plakken, zorg dat beide plakkaten dezelfde afmeting hebben.


Snijd de salami fijn en verspreid het over het eerste plakkaat deeg. Maak de randen iets nat en leg er dan de tweede plakkaat op. Druk dit ligt aan door met de deegroller eroverheen de rollen. Bevochtig de bovenkant met water en spreid daar de geraspte kaas over, druk het licht aan.


Snijd nu in de breedte ( ikzelf gebruik daar een pizzasnijder voor) repen van het deeg. Pak de repen één voor één op en leg er een knop in en leg ze op de bakplaat. Strooi de afgevallen kaas nog even over de krullen op de bakplaat en bak de krullen in 18 tot 20 minuten gaar.

28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kaassouffle

bottom of page