top of page

Ham Kaassouffle


De kaassouffle is in 1969 bedacht door Hans van Bemmel. Hij bezat een snackbar in Den haag. Tegenwoordig kun je hem ook in de supermarkt kopen.

In vroeger tijden maakte eigenaren van snackbars veel snacks zelf, heden ten dagen wordt bijna alles machinaal vervaardigd, wat de smaakt zeker niet te n goede komt. Zelf eten maken zal je zeker verrassen, gewoon proberen,




 

Recept

Aantal: 10 personen

Bereidingstijd: 15 minuten

Baktijd: 5 minuten

Temperatuur: 180 ℃

Keuken: Hollands

Categorie: Bladerdeeg gebak/frituur

Bron: Leokooktgewoon




Ingrediënten

  • pak bladerdeeg

  • reepjes (oude) kaas

  • Ham

  • paneermeel

  • peper

  • zout

  • ei


Voorbereiding

  • Verhit de frituur naar 180 graden.

  • leg de vellen bladerdeeg op het aanrecht om te ontdooien

  • snijd repen kaas

  • vouw kaas in de ham


Werkwijze



Leg de plakjes bladerdeeg los van elkaar op het aanrecht. Bladerdeeg moet ontdooit zijn, anders breekt het wanneer je het vouwt. Wel is aan te bevelen het deeg zo koud mogelijk te verwerken, dus niet uren op het aanrecht laten liggen. Wanneer bladerdeeg niet koud meer is vervormt het snel en krijg je blazen tijdens het bakken.


Neem twee schalen. Vul er 1 met ei, klop deze los. Vul de ander met paneermeel, voeg er peper en zout naar smaak toe en roer dit door.





Leg op elk plakje bladerdeeg een reep kaas, bevochtig de rand licht met water en vouw het deeg om tot een langwerpig broodje. Druk de uiteinde goed aan met een vorkje. Doe dit met alle broodjes.



Neem een souffle en haal hem door het ei en vervolgens door de paneermeel. Doe de souffle in de hete frituur en bak ze mooi bruin.


Wanneer de souffle mooi bruin en verdikt is kan hij eruit. Laat uitlekken op keukenpapier. Pas op ......de kaas is heet. Wacht ook weer niet te lang want dan stolt de kaas weer.



96 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page