Restjes schotel ( restje van barbecue of gourmet).


Een heerlijk schotel van restjes, zonde om weg te gooien.


Zomers met een babecue of tijdens de feestdagen, je hebt altijd meer dan er gegeten wordt. Leokooktgewoon zorgt altijd dat vlees etc. afgedekt en gekoeld blijft waardoor het verantwoord is het nogmaals te verwerken, het is natuurlijk eeuwig zonde om zulk lekker eten in de vuilnisbak te doen belanden.

Graag laat leokooktgewoon dan ook zien hoe je van restjes een smaakvolle schotel kan creëren. Lekker makkelijk.



 

Recept

Aantal: 6 personen

Bereidingstijd: 15 minuten

Baktijd: 30 minuten

Temperatuur: 100 ℃

Keuken: Hollands

Categorie: Buitenleven/bewaren

Bron: leokooktgewoon



Ingrediënten

  • restjes vlees

  • paprika's

  • ui

  • knoflook

  • peper

  • zout

  • Chilisaus


Voorbereiding

  • snijd kip of ander vlees in kleine brokken

  • snijd worsten in kleinere stukken

  • pluk eventueel gehakt, tartaar of hamburger tot kleine balletjes. hoeven niet mooi rond



Werkwijze

Neem een braadpan en bak daarin wanneer je iets van spek hebt dat eerst aan, doe er na vijf minuten de ui en knoflook ( uitgeperst) bij en laat de spek/ui massa rustig bakken. Doe er vervolgens bv gehakt bij. Voeg er worst aan toe, kip of ander vlees. Doe er dan bv de paprika bij, of welk andere groenten. Voeg er peper en zout aantoe, en tot slot een flinke scheut chilisaus. bak het even door tot het mooi glazig wordt.




Heerlijk met stokbrood en/of salade....wat je vast ook over hebt van de bbq. Piep het stokbrood nog even op in de oven, zo een 5 minuten op 200 graden.



6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven