Een verrassend lekkere ovenschotel.
Recept
Aantal: 6 personen
Bereidingstijd: 60 minuten
Baktijd: 40 minuten
Temperatuur: 190 ℃
Keuken: Hollands
Categorie: Gerechten/ovenschotel
Bron: Leokooktgewoon
Ingrediënten
500 gram kipfilet
800 gram aardappelen
3 grote preien
2 rode uien
paar takjes rozemarijn
paprikapoeder
zout
peper
olijfolie
grof zeezout
citroensap van halve citroen
6 tenen knoflook
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Boen de aardappelen schoon, snijd de aardappels in grove stukken en doe in een ovenschaal.
Was de prei en snijd deze in dikke ringen, laat kort uitlekken en doe in de ovenschaal.
Pel de rode uien, halveer ze en snijd in niet al te dunnen halve ringen, verdeel de ui oven de ovenschaal.
Pel de teentjes knoflook, als het dikke tenen zijn halveer je ze in de lengte, strooi ze ook over de ovenschaal.
Sprenkel er ruim olijfolie over, kruid met peper en grof zeezout e leg er een paar takjes rozemarijn over.
Zet de schaal 20 minuten in de oven.
Werkwijze
Verwarm intussen een hapjespan op een laag vuur zodat deze goed warm wordt. Smeer de kip in met olijfolie en kruid met wat peper en zout. Strooi er wat paprikapoeder over en wrijf uit over de kip. Draai de kipfilets om en bewerken deze kant op dezelfde manier.
Omdat de kip is ingesmeerd met olie hoeft er geen vet in de pan. Leg de kipfilets dus zo in de hete pan en bak ze aan beide zijde bruin. Sprenkel er de citroensap over tijdens het bakken, zodra het citroensap is 'uit gesist' kan het vlees uit de pan, zet het even opzij.
Haal na 20 minuten de ovenschaal uit de oven, laat de oven aanstaan. Schep groenten en aardappels om en leg de voorgebakken stukken kipfilet ertussen.
Zet de ovenschaal nog 15 minuten in de oven om het geheel verder te laten garen.
Wanneer de baktijd verstreken is de takjes rozemarijn verwijderen, strooi naar smaak nog peper en zeezout over het gerecht.
Comments