top of page

Pindarotsjes met zeezout

Bijgewerkt op: 17 dec. 2019


Pure chocolade....met een tikkeltje grof zeezout, zalig



 

Recept

Aantal: 25 stuks

Bereidingstijd: 20 minuten

Baktijd: 12 minuten

Temperatuur: 80 ℃

Keuken: Hollands

Categorie: chocolade

Bron: Leokooktgewoon



Ingrediënten

  • snuf grove korrels zeezout

  • 500 gram ongezouten pinda's

  • 200 gram chocolade ( wit, melk of puur)

Voorbereiding

  • Breng water in een pan tegen de kook.

Werkwijze


Doe de chocolade in een vuurvaste schaal en hang het boven de pan met het hete water.

Je smelt de chocolade au bain-marie tot ze mooi zacht en egaal is.


Strooi er een gedeelte van de pindas bij en roer goed door, telkens meer totdat het genoeg is maar wel dat ze alle nog goed bedekt zijn met chocolade.


schep met lepels kleine hopjes nootjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Laat de rotsjes drogen.

Strooi er tenslotte wat korrels grof zeezout over.





27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kaassouffle

bottom of page