top of page

Paaseitjes van Marsepein

Een leuk en smaakvol bonbonsje die je helemaal zelf maakt. Het lekkerste is marsepein als je ze enkele dagen van te voren maakt....ze even laten rijpen in de koelkast komt de smaak zeker ten goede.

 

Recept

Aantal: 400 gram

Bereidingstijd: 45 minuten

Baktijd: 10 minuten

Temperatuur: 80 ℃

Keuken: Duits

Categorie: Chocolade

Bron: LeokooktgewoonIngrediënten

  • 200 gram poedersuiker

  • 200 gram fijngemalen amandelen (amandelmeel/amandelpoeder)

  • 1 ei-wit

  • snufje zout

  • 1 theelepel vanille-extract of rum

  • 400 gram melkchocoladeVoorbereiding


Meng alles goed met de keukenmachine door elkaar tot een stevige bal, ik gebruik hier de K-arm voor.

Zet de marsepein minimaal een nacht in folie koel weg om te rijpen.


Voor gebruik een half uur op kamertemperatuur laten komen, Gebruik poedersuiker om de marsepein uit te rollen, maar gebruik weinig.


Werkwijze


Vul een pan voor een deel met water en zet deze op een zacht vuurtje. Wanneer het water net niet kookt, vul je een schaal met de chocolade en deze plaats je bovenop de pan met water. Zorg ervoor dat de schaal groot genoeg is om in de pan te blijven hangen. Verder is het ook belangrijk dat de schaal niet in het kokende water ligt. De chocolade moet smelten doordat de hete dampen van het water de schaal verwarmen. Terwijl de chocolade smelt, roer je goed door de schaal totdat de chocolade een gladde massa is. Als je ervoor kiest om de chocolade au-bain marie te laten smelten, let dan goed op dat er geen water in je chocolade terechtkomt.


Maak gelijke ovale ballen of eitje van de marsepein, haal deze geheel door de chocolade en laat ze uitlekken op bakpapier. Chocolade wat op het papier terecht komt is later weer te gebruiken. Laat ze geheel drogen op een koele plaats. Doe de bonbons in een glazen pot of schaal.60 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Appelcompote

Comments


bottom of page