top of page

Paas glace gele koeken



De Glacé....oftewel.....de roze koek is bij een ieder bekend. Een heerlijk cakeje bedekt met een laagje frambozen fondant. leokooktgewoon is druk in de weer leuke recepten te creëren voor de Paas-pagina om de "ik doe het lekker zelvers" te inspireren voor Brunche of Paas-diner. Plots ging een lampje branden om het rozekoek recept aan te passen, door de frambozen te vervangen door advocaat...een leuk en lekker resultaat!!



 

Recept

Aantal: 12 stuks

Bereidingstijd: 30 minuten

Baktijd: 20 minuten

Temperatuur: 170 ℃

Keuken: Hollands

Categorie: Koek en koekjes

Bron: Leokooktgewoon




Ingrediënten

  • 165 g bloem

  • 150 g boter op kamertemperatuur

  • 150 g suiker

  • snuf zout

  • 3 eieren

  • rasp van 1/2 citroen

  • 1 tl vanille-extract

Voor de glazuur

  • 120 g poedersuiker, gezeefd

  • 3 eetlepels advocaat

  • wat gesmolten chocolade


Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 170 º.

  • Vet een vorm voor 12 muffins in met boter

  • Voordat je de muffinvorm in de oven zet leg je er eerst een vel bakpapier op en leg er vervolgens een platte bakplaat op. Dit houdt het rijzen wat tegen en zorgt ervoor dat de cakejes mooi plat blijven en makkelijk van een gladde glazuurlaag kunnen worden voorzien.

  • Mocht cakeje nog iets gerezen zijn...snijd dat het topje eraf voor een gladde bovenkant.

  • Let op!!!! er gaan geen rijsmiddelen in!!!!!!



Werkwijze


Mix boter en suiker en klop ongeveer 1 minuut met een handmixer tot licht en romig.

Voeg één voor één de eieren toe en klop tot het ei is opgenomen. Voeg citroenrasp en vanille-extract toe en klop nog een minuut door. Zeef bloem en zout boven het beslag en spatel erdoor.

Verdeel het beslag direct over de twaalf vormpjes met een ijstang.

Zet de muffinvorm dan in het midden van de oven.

Verwijder na 10 minuten bakken de platte bakplaat en draai de oven terug naar 160 º. Bak de koeken nog ongeveer 10 minuten tot lichtbruin en stevig.


Laat de koeken 5 minuten in de vormpjes alvorens je ze uitstort. Laat verder helemaal afkoelen..


Het glazuur


Meng de advocaat met de poedersuiker. Klopt en schep het als het ware met een vork tot je een zeer stevig glazuur hebt dat slechts heel langzaam uitloopt. Je kunt indien nodig iets meer advocaat of poedersuiker gebruiken om de juiste dikte te bereiken. Breng het glazuur gelijkmatig op de afgekoelde koeken aan en laat stevig worden. Dit duurt enkele uren. Giet de gesmolten chocolade naar inzicht over de koeken. Bewaar de koeken in een afgesloten plastic doos.

342 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Appelcompote

bottom of page