top of page

Mini Worstenbroodjes.


Een leuk en simpel maar smaakvol hapje voor een feestje, de lekkere trek of onverwachts bezoek. Het is snel te maken en kost zowat niets. De smaak is sterk afhankelijk van het soort cocktailworstje je koopt, wel een puntje van aandacht waard.

 

Recept

Aantal: 40 stuks

Bereidingstijd: 20 minuten

Baktijd: 20 minuten

Temperatuur: 220 ℃

Keuken: Hollands

Categorie: Bladerdeeg/feestelijk hapjes

Bron: Leokooktgewoon


Ingrediënten


  • 40 cocktailworstjes

  • 10 plakjes bladerdeeg

  • ei

Mini worstenbroodjes als krans


Voorbereiding


  • Laat de cocktailworstjes uitlekken in een vergiet

  • Verwarm de oven voor op 220°

  • Leg de plakjes bladerdeeg los van elkaar op het aanrecht en laat ze ontdooien

  • kluts het ei los

  • zet een bakplaat klaar bekleed met bakpapier

Werkwijze



Neem een plak bladerdeeg en snijd ze kruislings door, je krijgt dan 4 kleine plakjes. Leg op elk plakje bladerdeeg een worstje. Haal ze 1 voor 1 van het plastic vel los, bevochtig één rand met wat water en rol het deeg op tot een rond broodje. Leg de broodjes op de bakplaat, herhaal dit tot alle broodjes zijn gemaakt. Smeer het nog even af met een beetje van het eimengsel, bak het af in ongeveer 20 minuten. Na het bakken afkoelen op een rooster, ze zijn zowel warm als koud lekker van smaak.




Mini worstenbroodjes als figuur bv cijfers


31 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Appelcompote

bottom of page