top of page

Lente grill, diner in een handomdraai.


Het hele gerecht bereid op de bakplaat, je hoeft het alleen af en toe om te draaien.




Recept

Aantal: 4 personen

Bereidingstijd: 25 minuten

Baktijd: 20 MINUTEN

Temperatuur: 100 ℃

Keuken: Mediterrane

Categorie: eenpansgerecht

Bron: Leokooktgewoon



Ingrediënten

  • tomaten

  • 1 rode paprika

  • 1 gele paprika

  • rode ui

  • bosui

  • 2 knoflook tenen

  • 250 gram champignons

  • olijfolie

  • peper

  • zout

  • kipfilet

Voorbereiding

  • snij de tomaten

  • Snijd de bosui in kleine ringen tot aan het groene loof en snijd het groene in grotere stukken.

  • borstel de champignons in en snijd stukken

  • Ontdoe de paprika's van de zaadlijsten, spoel ze af en snijd deze ook in wat grovere stukken.

  • snijd de uien in stukken of ringen

  • snij de kipfilet in grote stukken en kruid ze met peper en zout, smeer ze dan in met olijfolie.



Werkwijze


Zorg dat de bakplaat goed heet is. Smeer er wat olijfolie op en begin met het bakken van de kip stukken. Draai het geregeld om.

Doe er vervolgens de paprika, champignons, ui en knoflook bij, en tot slot de tomaat.

Rooster niet te lang, maar wel zo dat de kip gaar is en de groenten op gewenst niveau.


Dien het op met chilisaus en vers gebakken krieltjes .




15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Appelcompote

bottom of page