top of page

Komkommer-tomatensalade

Bijgewerkt op: 22 aug. 2023


Een fijne salade die werkelijk bij alles smaakt, fris en gezond.



 

Recept

Aantal: 6 personen

Bereidingstijd: 15 minuten

Baktijd: 0 minuten

Temperatuur: 00 ℃

Keuken: Hollands

Categorie: groenten/salade

Bron: Leokooktgewoon



Ingrediënten

  • 1komkommer

  • Cherry tomaatjes

  • mayonaise

  • citroen

  • suiker

  • zout

  • zwarte peper

  • dille

  • 1 tot 2 eetlepels water


Voorbereiding

  • Boen de komkommer goed schoon

  • Was de tomaatjes


Werkwijze

  • Snijd de komkommer in tweeën en snijd het, vanaf snijdpunt naar de top toe, in dunne plakjes. Neem het laatste stukje niet mee in de salade want dit is wat bitter van smaak.

  • Pers de citroen, en zeef het sap.

  • Snijd de tomaatjes in de lengte door de helft.






Neem een schaal en giet er de citroen in, voeg de suiker er aan toe en wat zout. Roer het even door, laat het oplossen. Doe er vervolgens wat water bij om het iets te verdunnen, goed mixen.


Doe er vervolgens een paar scheppen mayonaise bij, ligt aan welke...anders iets meer zoeten met suiker...sommige soorten zijn nogal zuur van smaak. Goed roeren met garde tot het net dik genoeg is dat het niet meer schift, mag ook niet te dun zijn...maar zeker niet te dik.


Strooi er de dille bij en flink wat verse gemalen zwarte peper, roer nog even door.


Voeg de plakjes komkommer en de partjes tomaat aan de saus toe, even omscheppen en klaar.







184 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page