Een heerlijk frisse bol van kokos en witte chocolade. De grootte kun je zelf bepalen naar gelang de omvang van de ijslepel die je bezit.
Recept
Aantal: 50 stuks
Bereidingstijd: 20 minuten
Baktijd: 10 minuten
Temperatuur: 180 ℃
Keuken: Hollands
Categorie: koek en koekjes
Bron: Leokooktgewoon
Ingrediënten
100 gram roomboter
125 gram suiker
snufje zout
2 eidooiers
het wit van 2 eieren
50 gram bloem
50 gram witte chocolade, geraspt
250 gram gemalen kokos
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden
Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Rasp de witte chocolade.
Werkwijze
Boter, suiker en eidooiers in een kom schuimig kloppen. Roer de bloem, chocolade en kokos erdoor. Klop de eiwitten stijf in een aparte schone kom en roer dit daarna voorzichtig door het beslag.
Het beslag met behulp van een kleine ijstang of spuitzak op de bakplaat plaatsen. Bak de makronen 10 minuten in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen op een rooster. Bewaar ze wanneer ze volledig zijn afgekoeld in een afgesloten glazen pot.
Comentarios