top of page

Kokosbollen


Een heerlijk frisse bol van kokos en witte chocolade. De grootte kun je zelf bepalen naar gelang de omvang van de ijslepel die je bezit.



 

Recept

Aantal: 50 stuks

Bereidingstijd: 20 minuten

Baktijd: 10 minuten

Temperatuur: 180 ℃

Keuken: Hollands

Categorie: koek en koekjes

Bron: Leokooktgewoon



Ingrediënten

  • 100 gram roomboter

  • 125 gram suiker

  • snufje zout

  • 2 eidooiers

  • het wit van 2 eieren

  • 50 gram bloem

  • 50 gram witte chocolade, geraspt

  • 250 gram gemalen kokos


Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden

  • Bekleed de bakplaat met bakpapier.

  • Rasp de witte chocolade.


Werkwijze


Boter, suiker en eidooiers in een kom schuimig kloppen. Roer de bloem, chocolade en kokos erdoor. Klop de eiwitten stijf in een aparte schone kom en roer dit daarna voorzichtig door het beslag.


Het beslag met behulp van een kleine ijstang of spuitzak op de bakplaat plaatsen. Bak de makronen 10 minuten in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen op een rooster. Bewaar ze wanneer ze volledig zijn afgekoeld in een afgesloten glazen pot.

55 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page