top of page

Kandij rotsjes verpakt als Kerstwens


Elk jaar wil je iets leuks bedenken om als Kerst en/of nieuwjaarswens te geven. Dit jaar hebben wij gekozen voor wat toch wel het meest bij leokooktgewoon past, iets eetbaars.

En wat past er beter bij deze tijd van het jaar dan de kandijrotsjes, het eigen recept van LKG. Voor deze gelegenheid gepost als iets om te geven, in een leuke verpakking, wenskaartje eraan....leuk om te krijgen. Het kan natuurlijk met tal van chocolade- of bonbonsoorten.


Het recept is goed voor 8 zakjes van ca 100 gram.


Het verdient wel een waarschuwing vooraf.....maak dubbele ( of drie dubbele) porties want het is echt verslavend lekker 😉😜



 

Recept

Aantal: 8 stuks

Bereidingstijd: 20 minuten

Baktijd: 12 minuten

Temperatuur: 80 ℃

Keuken: Hollands

Categorie: chocolade

Bron: Leokooktgewoon



Ingrediënten

  • 400 gram witte chocolade

  • 2 pak Bastognekoeken

Voorbereiding

  • Breng water in een pan tegen de kook.

  • Breek een aantal koeken in stukjes, grootte naar eigen wens.


Werkwijze


Doe de chocolade in een vuurvaste schaal en hang het boven de pan met het hete water.

Je smelt de chocolade au bain-marie tot ze mooi zacht en egaal is.



Strooi er een gedeelte van de koekstukken bij en roer goed om, telkens meer totdat het genoeg is maar wel dat ze alle nog goed bedekt zijn met chocolade.



schep met twee lepels kleine hopjes koek op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Laat de rotsjes drogen.









Vul leuke zakjes met de chocolade en vouw het netjes dicht. Maak het af met een leuk geschreven kaartje.




31 weergaven3 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kaassouffle

bottom of page