top of page

karamelsaus



Een vers gemaakte karamelsaus....heerlijk over toetjes, gebak, bonbons of op de boterham. Zelf maken is helemaal niet moeilijk.



 

Recept

Aantal: NVT

Bereidingstijd: 20 minuten

Baktijd: 20 minuten

Temperatuur: 100 ℃

Keuken: Hollands

Categorie: Crèmes en sauzen/toevoeging recepten

Bron: Leokooktgewoon




Ingrediënten



  • 200 gram suiker

  • 75 ml water

  • 125 ml room

  • 75 gram roomboter

  • snufje kaneel


Voorbereiding

  • Zet alle ingrediënten klaar voordat je begint


Werkwijze



Doe suiker met het water in een steelpan met hoge rand en zet het op het vuur. Belangrijk is hierbij om niet te roeren, want dat komt het kristallisatie proces niet ten goede.


Breng dit langzaam aan de kook, laat het suikermengsel rustig doorkoken totdat je een mooie licht amber kleurige karamel hebt. Kook niet langer door dan nodig is, want dan kun je het suiker ‘verbranden’ en dan is het niet zo lekker meer.


Wanneer de suiker dus een mooie karamel kleur heeft gekregen zet je het vuur uit en voeg je al roerend de slagroom toe. Doe dit trouwens heel voorzichtig, dit kan soms aardig spetteren. Voeg hierna de boter en een heel klein beetje kaneel toe en bind het geheel tot een mooie egale karamelsaus







19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page