top of page

Italiaanse Komkommersalade


Deze salade smaakt heerlijk als bijgerecht bij pasta of pizza. Maar gewoon als aanvulling bij een bbq of gourmet is het ook een juweeltje. Lekker...eerlijk...en eenvoudig.



 

Recept

Aantal: 6 personen

Bereidingstijd: 30 minuten

Baktijd: 10 minuten

Temperatuur: 00 ℃

Keuken: Hollands

Categorie: groenten/salade

Bron: Leokooktgewoon



Ingrediënten

  • 1 komkommer

  • azijn

  • goede olijfolie

  • 3 tenen knoflook

  • 1 grote witte ui

  • zout

  • zwarte peper

  • basilicum

  • oregano


Voorbereiding

  • Boen de komkommer goed schoon

  • snijd de komkommer in tweeën en snijd vanaf snijdpunt naar de top toe. Neem het laatste stukje niet mee in de salade want dit is wat bitter van smaak.

  • Halveer vervolgens de schijfjes komkommer.


Werkwijze






Neem een schaal en giet er een scheut azijn in, giet daarop een scheut olijfolie. voeg een schepje suiker toe en wat zout. Roer het even door en laat het oplossen.


Doe er vervolgens peper, zout, de basilicum en oregano bij. pel de knoflook en kneus deze door er met een mes op te drukken. Pel de ui, snijd in stukken en voeg deze samen met de knoflook aan de azijn/olie massa.

Roer even door met een houten lepel en laat het een tijdje staan.


Voeg de partjes komkommer toe en laat het verder intrekken.







1.127 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Appelcompote

Bami

bottom of page