top of page

Gekarameliseerde Bananen-taartje


Een taartje wat je ondersteboven bakt, met banaan




 

Recept

Aantal: 8 personen

Bereidingstijd: 20 minuten

Baktijd: 50 tot 55 minuten

Temperatuur: 160 ℃

Keuken: Hollands

Categorie: Cake

Bron: Leokooktgewoon



Ingrediënten

Voor het beslag

  • 150 gram suiker

  • 150 gram boter, op kamertemperatuur

  • 3 eieren, op kamertemperatuur

  • 1 tl vanille-extract

  • 150 gram zelfrijzend bakmeel

  • snuf zout

  • Boter om in te vetten

Voor de bodem

  • 2 bananen

  • 150 gram witte basterdsuiker

  • 50 gram roomboter

  • sap van ¼ citroen

Voorbereiding


Verwarm de oven voor op 160 °C.

en deel ze in de lengte door twee, en de twee helften ook weer door twee.


Doe voor de bodem de boter, de witte basterdsuiker in een pannetje en laat de boter op zacht vuur smelten. Haal van het vuur en voeg de citroensap erbij. Zet even opzij terwijl je de beide bananen ontdoe van de schil in 4 halve stukken snijdt. Pers de citroen uit en besprenkel de bananen met citroensap.P



Bekleed een (dichte) bakvorm van 20 centimeter met bakpapier en vet de zijkanten in met boter. Verspreid het boter-suikermengsel over de bodem. Leg mooi neer zodat bodem bedekt is.


Werkwijze


Maak het beslag door de boter en suiker romig te kloppen. Voeg de eieren één voor één toe, voeg de volgende pas toe als de eerste is opgenomen. Mix het vanille-extract door het beslag. Als laatste voeg je het zelfrijzend bakmeel en een snuf zout toe, mix tot dit is opgenomen.


Verdeel het beslag over de laag bananen

, spreid met een spatel gelijkmatig uit. Bak de cake in ongeveer 45 (tot 55) minuten gaar.


Laat de cake kort in de vorm afkoelen voordat je hem lost op een rooster, de onderkant wordt dan uiteraard de bovenkant.




100 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kaassaus

bottom of page