top of page

Frisse ijsberg annanassalade


Annanas is een heel gezonde vrucht. Vers is geweldig, maar uit blik is bijna even zo goed, mits je het op sap neem....dus niet op siroop.

Annanas bevat weinig calorieen en geen vet. Wat het wel veel bevat is vitamine c en b...kalium en mangaan. Het werkt dus bloeddruk verlagend, goed voor je denkvermogen en een goede hulp bij het afvallen vanwege de goede vezels...deze vezels gaan het hongergevoel juist tegen en de zoete sappige smaak zorgt er tevens voor dat je verzadigt raakt en niet gauw geneigd bent tot "snaaien" Het is een heerlijke veelzijdige vrucht die je darmflora in goede conditie kan houden. Op de site van leokooktgewoon kom je deze vrucht ook geregeld tegen in recepten...gewoon omdat het zo lekker is.



 

Recept

Aantal: 6 personen

Bereidingstijd: 20 minuten

Baktijd: 10 minuten

Temperatuur: 100 ℃

Keuken: Hollands

Categorie: Salade

Bron: Leokooktgewoon



Ingrediënten

  • 1 krop ijsbergsla

  • 3 strenge van een bosui

  • romaatjes ( hele lekkere kleine tomaatjes)

  • 1 komkommer

  • 1 blikje annanas op sap

  • 6 eieren

  • bieslook, peterselieblad voor garnering eitjes

  • 150 gram magerspek

  • paprikapoeder

Voor de dressing

  • honing

  • mosterd

  • peper

  • zout

  • mayonaise


Voorbereiding

  • kook de eieren hard

  • haal eventueel slecht blad van de krop

  • halveer de krop en snijd de sla in dunne repen, doe dit met beide helften

  • was de sla een goed koud water, door het koude water wordt de sla goed stevig

  • schep de sla met een schuimspa uit het water en laat uitlekken in een vergiet

  • laat de ananas uitlekken


Werkwijze



De salade


Doe de sla in een saladeschaal, spreid het goed uit.

snij de bosui in klein stukjes, het loof mag iets grote gesneden worden. Snij de tomaatjes in twee en strooi ze over de sla. Was de komkommer, snij de beide uiteinden af en snijd m in de lengte doormidden Snijd de komkommer vervolgens in plakjes om ze dan over de sla uit te strooien.

Snij de ananas in stukjes en verdeel ze over de schaal en pel de eieren. Snijd ze in de breedte voorzichtig door de helft en verdeel ze over de salade.

Pel als laatste de ui, halveer haar en snijd het in halve ringen. leg ze even opzij. nadat het volge


Dressing

Doe 3 eetlepels mayonaise, 2 theelepels mosterd en een theelepel honing in een schaal en Klop het met een garde door elkaar. Voeg er een eetlepel water bij, alsook wat zout en peper naar smaak. Proef even of de verhouding in smaak je aanstaat, voeg eventueel meer wat of mayonaise toe. Giet het vervolgens over de salade, Drapeer tot slot de ui over de salade. Versier de eieren met wat wat paprikapoeder en wat groen zoals bieslook of peterselie.





315 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Appelcompote

Botercrème

bottom of page