Chocoladetaart met pecannoten


Een heus herfsttaartje, qua smaak en decoratie

Een sinaasappelkoek met chocolade - notenvulling



Recept

Aantal: 10 personen

Bereidingstijd: 120 minuten

Baktijd: 60 minuten

Temperatuur: 180 ℃

Keuken: Frans

Categorie: Taart

Bron: Leokooktgewoon




Ingrediënten

  • 65 gram fijne kristalsuiker

  • 90 gram zachte roomboter

  • 200 gram bloem

  • 1 losgeklopt ei

  • 1 sinaasappel

  • snufje zout

Voor de vulling

  • 200 gram golden syrup of kandij stroop

  • 150 gram pure chocolade

  • 3 eetlepels basterdsuiker (lichtbruin)

  • 50 gram boter

  • 3 eieren losgeklopt

  • 1 theelepel vanille-extract

  • 175 pecannoten

  • snufje zout

Voor de decoratie

  • Chocolade naar keuze

  • rozenblaadjes of andere (geen giftige) bladsoorten



Voorbereiding


  • Zeef de bloem boven een kom en voeg er de suiker en zout bij. Wrijf er met de vingertoppen de boter door tot alles goed gemengd is.

  • Boen de sinaasappel schoon en rasp de schil.

  • Klopt het ei met de sinaasappelschil in een kom en meng het met het bloemmengsel tot een stevig deeg. Als het deeg iets te droog is, een beetje water toevoegen.

  • Rol het deeg uit op een licht met bloem bestoven aanrecht tot ongeveer 28 cm doorsnee, Bekleed er een springvorm van 22 cm mee (kleiner mag ook dan wordt het iets hoger).

  • Zet het 30 minuten in de koelkast om te rusten.

  • Verwarm de oven voor op 180 graden,


Werkwijze


Maak de vulling


Doe de siroop met de suiker en beetje zout, chocolade en roomboter in een kleine pan. Verhit tot alles gesmolten is.

Pan van vuur nemen en klop er de eieren en vanille-extract door. Strooi de pecannoten over de deegbodem en giet er het chocolademengsel er over uit.


Zet de springvorm op een bakplaat en bak in 50-60 minuten in de oven gaar, de vulling moet gestold zijn. Haal het uit de oven en laat het in de vorm afkoelen.


Decoreren


De mooiste blaadjes zijn overal te vinden maar wees er zeker van dat ze niet giftig zijn. Goed wassen met koud water en laten drogen.


Smelt wat chocolade voor melk, puur of witte blaadjes. Bestrijk met een kwastje de chocolade over het blad en leg ze te drogen.

Wanneer de chocola is uitgehard... trek je het blad voorzichtig er af.







22 keer bekeken1 reactie
  • Black Facebook Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© copyright leokooktgewoon.nl 2018

Hoe het beeldmateriaal tot stand komt....