top of page

Chocolade flikken

Bijgewerkt op: 16 dec. 2021


Voor de "dat doe ik lekker zelver"! leuk om te doen...leuk op tafel.



 

Recept

Aantal: 20 stuks

Bereidingstijd: 20 minuten

Baktijd: 12 minuten

Temperatuur: 80 ℃

Keuken: Hollands

Categorie: chocolade

Bron: Leokooktgewoon



Ingrediënten

  • 100 gram melkchocolade

  • 100 gram witte chocolade

  • 150 gram studentenhaver

Voorbereiding

  • Breng water in een pan tegen de kook.

Werkwijze


Doe de chocolade in een vuurvaste schaal en hang het boven de pan met het hete water.

Je smelt de chocolade au bain-marie tot ze mooi zacht en egaal is.


Zet een bakplaat klaar met bakpapier

Schep met lepels hoopjes chocolade totdat de chocolade op is of de bakplaat vol.

Tik behoedzaam met de bakplaat op het aanrecht zodat de chocolade door de trilling grotere rondingen vormt.

Wanneer je tevreden bent met het resultaat leg je er per chocolaatje wat verschillende nootjes en krenten op. Laat de flikken drogen.








14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page