top of page

Bruinenbonen met spek


Een lekker voedzaam gerecht. Rijk van smaak, stevig...met zulk eten kom je de koude maanden zeker ongeschonden door.



 

Recept

Aantal: 4 personen

Bereidingstijd: 20 minuten

Baktijd: 30 uur

Temperatuur: 100 ℃

Keuken: Hollands

Categorie: Groentegerecht

Bron: Leokooktgewoon



Ingrediënten

  • 1 pot bruinebonen

  • 1 pond speklappen

  • 125 gram spekblokjes

  • 1 ui

  • 1 teen knoflook

  • 1 kilo aardappelen

  • jus

  • piccalilly

  • salade naar keuze


Voorbereiding

  • kruid de spek met peper en zout en zet ze afgedekt op het aanrecht weg.

  • Snijd van de ui de top en de bodem eraf, ontdoe haar van de schil. Snijd de ui van boven naar onder door de helft en snijd de beide helften van boven naar onder in reepjes.

  • Bereid een salade naar keuze.

Werkwijze

Schil en was de aardappelen en kook ze in ruim water met zout in ongeveer 20 minuten gaar. Giet ze af en stoom ze nog even droog boven een matig vuurtje, 30 seconden ongeveer.


Bak intussen de spekblokjes uit, doe er op laatst de uitgeperste knoflook bij. Haal de uitgebakken spekjes uit de pan en bak hierin de speklappen smakelijk bruin.

Bak in een andere pan de ui-reepjes tot ze glazig zijn.

Maak een heerlijk jus zoals u gewend bent.

Verwarm de bruine bonen in een pan, giet dan af in vergiet zodat het overtollig nat van de bonen gescheiden wordt. Doe in een schaal en vervolgens de spekjes erbij.


Serveer de bruinebonen met sla, lapje spek, uitjes...gekookte aardappel met jus en piccalilly op een bord.


1.173 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Appelcompote

bottom of page