top of page

Brownie plaatkoek

Bijgewerkt op: 16 dec. 2021


De brownie is een van oorsprong Amerikaans nagerecht of snack, bestaande uit een vrij dicht plat gebak gemaakt van chocolade, en gebakken op een bakplaat. Behalve chocolade kunnen brownies een groot aantal ingrediënten bevatten, zoals noten, chocoladevlokken en rozijnen.

Een goede Brownie is voor mij stevig en toch wat "klef" van binnen. Aan de buitenkant heeft het een iets wat lichte bijt. Maar vooral heeft het de rijke smaak van echte chocolade. Deze overheerlijke brownie is wel een hele machtige....maar super lekker.


Al jaren serveer ik de brownie thuis op feestjes of bak ik deze cadeau voor iemand. Er werd dan ook vaak gevraagd of ook dat recept eens gedeeld wordt.....het kwam er gewoon niet van....maar nu is het eindelijk zo dan ver....de brownie van leo.....kan iedereen nu gewoon zelf maken.

 

Recept

Aantal: 10 personen

Bereidingstijd: 20 minuten

Baktijd: 40 minuten

Temperatuur: 175 ℃

Keuken: Amerikaans

Categorie: Taart/chocolade

Bron: Leokooktgewoon



Ingrediënten

  • 225 gram roomboter

  • 115 gram pure chocolade ( hoog cacao gehalte)

  • 2 eieren

  • 1 eidooier

  • 330 gram suiker

  • 25 gram cacaopoeder

  • 1 theelepel vanille-extract

  • ¼ theelepel zout

  • 125 gram bloem



Voorbereiding


  • Verwarm de oven voor op 175 graden, hetelucht 10 procent lager.

  • Vet een vierkante bakvorm van 20 centimeter in en bekleed de bodem en twee zijkanten van de bakvorm met een op maat geknipt stuk bakpapier

  • Smelt de boter met de chocolade in een hittebestendige kom die je op een pan met heet water hebt gezet (au bain-marie)



Werkwijze


Laat het gesmolten mengsel iets afkoelen en ga intussen verder met de eieren.

Scheid 1 ei...het eiwit hiervan heb je niet nodig.

Klop de twee eieren en de eidooier met de suiker, het zout en vanille-extract luchtig, tot het mengsel heel licht van kleur is geworden en het als een lint van de garde af loopt (ongeveer 5 minuten met de mixer).






Meng met een spatel voorzichtig het chocolademengsel door de luchtige eieren tot het een egaal geheel is. Meng vervolgens ook de bloem en het cacaopoeder er doorheen.

Giet het beslag in de bakvorm en bak de brownies 40 minuten. Laat ze daarna volledig afkoelen in de vorm voor je ze eruit haalt en in stukken snijdt

967 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page