Door de cake te bakken in een broodblik met bakpapier krijgt de cake de stoere uitstraling van een Hollandse boerencake, maar door het gebruik van basterdsuiker, amandelmeel en kersen uit pot, wordt hij fijn van structuur en smeuïg van smaak.
Recept
Aantal: 12 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Baktijd: 75 MINUTEN
Temperatuur: 170 ℃
Keuken: Hollands
Categorie: Cake
Bron: Leokooktgewoon
Ingrediënten
1 grote pot pitloze kersen
225 g boter, zacht
200 g fijne kristalsuiker
3 eieren
2 theelepels amandel-extract (amandel getrokken op wodka)
100 gram amandelmeel
250 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd
6 eetlepels volle melk
snufje zout
Voorbereiding
oven voorverwarmen op 170 graden
boter en eieren dienen op kamertemperatuur te zijn, wanneer boter en ei niet dezelfde temperatuur hebben zal het gaan schiften, belangrijk voor een geslaagde cake.
Laat de kersen uitlekken, leg ze op wat vellen keukenpapier, zodat het restje sap door het papier kan worden opgenomen.
bekleed een broodbakblik met een vel bakpapier.
Werkwijze
Klop de zachte boter samen met de suiker en zout romig. Voeg de eieren één voor één toe, voeg de volgende pas toe als de eerste is opgenomen. Mix het amandel-extract door het beslag en vervolgens het amandelmeel. Zeef het zelfrijzend bakmeel, spatel of draai met de mixer het meel rustig door het beslag. Voeg als laatst de melk toe, spatel of draai nog even door.
Hussel de kersen door wat bloem, schud het overtollige eraf en spatel de kersen door het beslag.
Schep het beslag in de bakvorm en laat haar 75 minuten rustig bakken. Wanneer de baktijd verstreken is, even controleren met een pen, ik gebruik daarvoor altijd Chinese eetstokjes, wanneer deze er droog uitkomt is de cake goed en kan het uit de oven.
laat de cake dan op een rooster afkoelen. Omdat de cake in bakpapier is gebakken kun je het er makkelijker uit tillen.
Comments