Door de cake te bakken in een broodblik met bakpapier krijgt de cake de stoere uitstraling van een boerencake, maar door het gebruik van melk, banaan en de hoeveelheid bakpoeder, wordt hij smeuïg en muffin-achtig van structuur. kortom, een andere cake dan men zou verwachten doch verrassend voor iemand die van banaan houdt.
Recept
Aantal: 12 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Baktijd: 70 MINUTEN
Temperatuur: 170 ℃
Keuken: Afrikaans
Categorie: Cake
Bron: Leokooktgewoon
Ingrediënten
250 gram rijpe bananen
20 cl citroensap
135 gram roomboter, zacht
270 gram kristalsuiker
3 eieren
8 gram vanillesuiker
2 theelepels amandel-extract (amandel getrokken op wodka)
100 gram amandelmeel
300 gram bloem
16 gram bakpoeder
250 ml volle melk
kwart theelepel zout
flinke hand walnoten
Voorbereiding
oven voorverwarmen op 170 graden
boter en eieren dienen op kamertemperatuur te zijn, wanneer boter en ei niet dezelfde temperatuur hebben zal het gaan schiften, belangrijk voor een geslaagde cake.
Prak de bananen fijn en voeg er de citroensap aan toe.
bekleed een broodbakblik met een vel bakpapier.
Kraak de walnoten en hak ze fijn
Werkwijze
Klop de zachte boter samen met de suiker, vanillesuiker en zout romig. Voeg de eieren één voor één toe, voeg de volgende pas toe als de eerste is opgenomen. Mix het amandel-extract door het beslag.
Zeef de bloem met de bakpoeder en spatel of draai met de mixer het meel rustig door het beslag. Voeg als laatst de melk toe, spatel of draai nog even door.
Roer als laatste de banaan/citroenmassa en de stukjes walnoot door het beslag.
Schep het beslag in de bakvorm en laat haar 70 minuten rustig bakken. Wanneer de baktijd verstreken is, even controleren met een pen, ik gebruik daarvoor altijd Chinese eetstokjes, wanneer deze er droog uitkomt is de cake goed en kan het uit de oven.
laat de cake dan op een rooster afkoelen. Omdat de cake in bakpapier is gebakken kun je het er makkelijker uit tillen.
Comentarios