top of page

Ananas kokos kruimelcake

Bijgewerkt op: 15 okt. 2020


Een lekker zomerse cake voor als je toe bent aan want zon in je keuken.


Door de combinatie van verse ananas en kokos, een deeg met amandelspijs....waan je jezelf even op een tropisch terrasje. De voorkeur gaat uit naar verse ananas....uit blik kan ook maar verzeker je dan dat het om goede kwaliteit ananas gaat....anders kun je wel eens verrast worden door een flauwe smaakloze ananas...uiteraard zonde van die heerlijke cake.




 

Recept

Aantal: 10 personen

Bereidingstijd: 20 minuten

Baktijd: 1 uur

Temperatuur: 160 ℃

Keuken: Hollands

Categorie: Cake

Bron: Leokooktgewoon



Ingrediënten


Voor de cake:

  • 150 gram roomboter op kamertemperatuur

  • 150 gram bloem

  • 4 eieren

  • 150 gram amandelspijs

  • 1 snuf Zout

  • 2 theelepels bakpoeder

  • 100 gram basterdsuiker wit

Voor het kruimeldeeg:

  • 50 gram kristalsuiker

  • 100 gram bloem

  • 100 gram roomboter in blokjes

  • 100 gram geraspte kokos


Voor de vulling:


  • 500 tot 700 gram verse blokjes ananas


Voorbereiding

  • Maak ananas schoon en verdeel ze in blokjes, laat ze goed uitlekken.

  • Voeg suiker, bloem de blokjes roomboter en de kaneel samen in een kom en prak het met twee vorken samen of verkruimel het tussen je vingers tot een kruimelige massa, zet het dan in de koelkast.

  • Oven voorverwarmen op 160 graden ( hetelucht 10% lager).

  • Neem een springvorm van ca 24 cm. Leg een vel bakpapier op de bodem en plaats de ring, scheur het overige af.

  • Vet de binnenring in met boter, bestuif met wat meel draai de vorm rond zodat de meel aan de binnenrand kleeft, het overtollige wat niet blijft plakken er weer uitgooien.


Werkwijze

Maak eerst het kruimeldeeg: Voeg suiker, bloem de blokjes roomboter en de kokos samen in een kom en prak het met twee vorken samen of verkruimel het tussen je vingers tot een kruimelige massa, zet het dan in de koelkast.




Meng de zachte roomboter, amandelspijs, basterdsuiker, bloem en snuf zout tot een romig beslag. Voeg vervolgens de eieren één voor één toe, voeg de volgende pas toe als de eerste is opgenomen. Als laatste zeef je het meel met de bakpoeder en roer het kort tot een homogeen beslag.


Schep het beslag in de voorbereidde springvorm en verdeel het over de bodem. Dep de ananas goed droog met keukenpapier en verdeel ze over het beslag. Bedek tot slot de ananascake met de deegkruimels.



Plaats taart iets onder het midden van de oven op een rooster en bak haar 60/70 minuten op 160 graden. Wanneer de cake gaar is,  in de vorm af laten koelen alvorens je de ring verwijdert.


77 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kaassouffle

bottom of page