In het Kader van de komende " oranje dag" leek het wel leuk om iets met de kleur oranje te doen. Niet met kleurstoffen uiteraard, maar met een natuurlijke kleurmethode. Door een vrucht uit te zoeken die het dichts bij de kleur oranje komt dus. De poging met abrikozen is best een leuke....en nog lekker ook. Dit cakeje bak je omgekeerd...kan niet mis gaan.
Recept
Aantal: 8 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Baktijd: 65 tot 70 minuten
Temperatuur: 160 ℃
Keuken: Hollands
Categorie: Cake
Bron: Leokooktgewoon
Ingrediënten
Voor het beslag
150 gram suiker
150 gram boter, op kamertemperatuur
3 eieren, op kamertemperatuur
1½ tl vanille-extract
150 gram zelfrijzend bakmeel
snuf zout
1 blik Abrikozen ( wanneer verse niet voor handen zijn)
Boter om in te vetten
Voor de coulis
1 blik abrikozen ( wanneer verse niet voor handen zijn)
2 scheppen poedersuiker
voorbereiding
Verwarm de oven voor op 160 °C.
Stort het blik met abrikozen in een vergiet en laat ze goed uitlekken. Met verse abrikozen ontdoen van de schil, halveren en ontpitten.
Neem een ronde bakvorm, vet deze licht in en bekleed de vorm met een vel bakpapier.
Leg de halve abrikozen in de vorm met de bolle kant naar onder, beleg zo de bodem.
Maak eerst de coulis (dikke saus) door de abrikozen en poedersuiker te mengen met de staafmixer of in de blender tot een gladde massa. Zeef de saus door deze door een theezeefje te drukken. Dek het af en zet koel tot gebruik.
Werkwijze
Maak het beslag door de boter en suiker romig te kloppen. Voeg de eieren één voor één toe, voeg de volgende pas toe als de eerste is opgenomen. Mix het vanille-extract door het beslag. Als laatste voeg je het zelfrijzend bakmeel en een snuf zout toe, mix tot dit is opgenomen.
Verdeel het beslag over de bodem met abrikozen, spreid met een spatel gelijkmatig uit.
Bak vervolgens de cake in ongeveer 55(tot 60) minuten gaar.
Laat de cake 10 minuten in de vorm afkoelen voordat je hem omdraait en lost op een rooster.
Smeer tot slot de cake in met de Coulis, resultaat....een heerlijk fris taartje...in oranje sferen.
Comments