top of page

Zwitserse Kerstkoekjes (glutenvrij)


Brunsli zoals dit koekje heet, is het meest gebakken koekje in december in Zwitserland, en enorm populair tijdens de kerstdagen. Het Zwitserse koekje heeft iets brownie-achtigs, maar door de toevoeging van kaneel en sinaasappel een tikkeltje anders van smaak.



 

Recept

Aantal: 30 stuks ongeveer

Bereidingstijd: 90 minuten

Baktijd: 12 minuten

Temperatuur: 170 ℃

Keuken: Zwitsers

Categorie: koekjes/kerst

Bron: Leokooktgewoon



Ingrediënten

  • 270 gram amandelmeel

  • 200 gram kristalsuiker

  • 40 gram poedersuiker

  • 40 gram cacaopoeder

  • rasp van 1 sinaasappelschil

  • 2 theelepels kaneel

  • 2 eiwitten

  • 1 theelepel vanille-extract

Voorbereiding


  • Boen de sinaasappel goed schoon

  • Rasp de sinaasappelschil

  • Doe het amandelmeel met kristalsuiker, poedersuiker, cacaopoeder, sinaasappelrasp, kaneel in een kom en roer het goed door elkaar


Werkwijze



Mix de eiwitten apart tot schuim en spatel dit door het mengsel samen met de vanille tot er een deegbal is ontstaan. Leg dit deeg op een schoon werkblad en maak het plat met een deegroller tot 3 cm. Verpak in folie en laat het deeg een uur rusten in de koelkast.



Verwarm de oven op 170 °C. Steek met een stervorm de koekjes uit en leg op een bakplaat bekleed met bakpapier. Maak al het deeg op en bestrooi de koekjes nog met een laagje kristalsuiker.


Bak de koekjes vervolgens 12 minuten in de oven, tot de onderkant licht knapperig en in het midden zacht en kleverig is. Haal uit de oven en laat afkoelen.

241 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Bami

bottom of page