Valentijn amandelhart


Omdat ikzelf zo verzot ben op de zelfgemaakte kerstkrans bedacht ik mij dat een parodie erop weleens leuk zou kunnen zijn voor Valentijn.....in hartvorm dus!

Recept

Aantal: 10 personen

Bereidingstijd: 45 minuten

Baktijd: 30 minuten

Temperatuur: 225 ℃

Keuken: Hollands

Categorie: Bladerdeeggebak/Valentijn

Bron: Leokooktgewoon


Ingrediënten


  • 6 plakken bladerdeeg

  • 300 gram amandelspijs

  • 1 ei

  • bigarreaus (gekonfijte kersen)

  • rasp van halve citroen

  • kokosrasp

  • abrikozenjam

  • ei voor afsmeren


Voorbereiding


  • Verwarm de oven voor op 225 °C

  • Bladerdeeg uit verpakking nemen en laten ontdooien op het aanrecht

Werkwijze


Wanneer je kant en klaar spijs hebt gekocht deze afslappen met een ei en 2 eetlepels water, doe er vervolgens citroenrasp van een halve citroen bij en kneed het tot een smeuïge massa. Kneed er tot slot de bigarreaus door, houd er 7 met de rode kleur achter voor de garnering.


Ontdoe het bladerdeeg van de plastic vellen.

Leg de eerste plak op het aanrecht, pak een volgende...maak de rand nat met water en plak deze met de rand op de eerste vast. Plak zo de zes plakjes bladerdeeg dakpansgewijs aan elkaar, rol het bladerdeeg op een licht met bloem bestoven werkvlak wat vaster.



Vorm van de amandelspijs een mooie gladde rol. Leg de amandelspijs midden op het bladerdeeg, snijd het bladerdeeg bij en rol op. Snijd de uiteinden bij en vorm de rol tot een cirkel, maak er vervolgens een hart van.  Leg het Hart met de naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het ei los en bestrijk de krans ermee, Laat de kerstkrans 30 minuten opstijven in de koelkast of een koele plaats.

Bak het hart in het midden van de oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar.

Haal het hart uit de oven, bestrijk de nog hete valentijn amandelkrans met de abrikozenjam en versier met de 14 rode bigarreaus die je eerst gehalveerd hebt. Tot slot bestrooien met gemalen kokos.






  • Black Facebook Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© copyright leokooktgewoon.nl 2018

Hoe het beeldmateriaal tot stand komt....