top of page

Rumkogels

Bijgewerkt op: 16 dec. 2021


De rumkogel was een vroeger veelvuldig voorkomende bonbon die je tegenwoordig niet zo vaak meer tegenkomt. Het is helemaal niet zo moeilijk om te maken maar het resultaat is heerlijk.



 

Recept

Aantal: 25 stuks

Bereidingstijd: 20 minuten

Baktijd: nvt

Temperatuur: 00 ℃

Keuken: Hollands

Categorie: Chocolade

Bron: Leokooktgewoon



Ingrediënten

  • 50 gram roomboter

  • 175 geraspte melkchocolade

  • 2 eetlepels rum ( vanille-extract)

  • Hagelslag puur




Werkwijze

  • Boter schuimig roeren

  • de geraspte chocolade beetje bij beetje toevoegen terwijl je mixt

  • voeg op het laatst de rum toe

  • Vorm met balletjes met de hand en rol ze door de hagelslag.

  • In de koelkast gaat de smaak iets verloren, door ze te bewaren in een af te sluiten pot blijven ze lekkerder.


Naast hagelslag is het met bijvoorbeeld kokos-rasp te doen, of wat je maar bedenken kan.

4.205 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page