top of page

Rucola-salade met gevulde eitjes


Een heerlijke gezonde variant op de vele mogelijkheden van salades. De scherpte van de rode ui, het zoetzure van appel/citroen en de rooksmaak van de ham...een geweldig lekkere combinat



 

Recept

Aantal: 6 personen

Bereidingstijd: 20 minuten

Baktijd: 00 minuten

Temperatuur: 00 ℃

Keuken: Hollands

Categorie: Salade

Bron: Leokooktgewoon



Ingrediënten

  • 1 zak verse rucola

  • 1 rode ui

  • cherry tomaatjes

  • 50 gram Schwarzwalderschinken

  • kleingesneden belegen kaas

  • 1 komkommer

  • 1 appel bv Jonagold

  • 1 bos radijs

  • 6 eieren

  • mayonaise

  • paprikapoeder

  • kerriepoeder

  • bieslook, selderijblad voor garnering eitjes

Voor de dressing

  • olijfolie

  • citroensap

  • peper

  • zout

  • oregano gedroogde

  • basilicum gedroogde


Voorbereiding

  • was de sla

  • laat heel goed uitlekken

  • maak radijs schoon en was ze

  • kook de eieren hard


Werkwijze


De gevulde eitjes


Pel de eieren. Snijd ze in de breedte voorzichtig door de helft. Wip het eigeel eruit en doe het in een kom.

Prak het eigeel goed fijn met een vork. Doe er vervolgens wat mayonaise bij en klop dit met de handmixer tot een glad geheel. Voeg naar smaak de peper en zout toe, alsook de paprika- en kerriepoeder. Klopt het nog even goed door. Proef of de smaak goed is en kijk of de substantie de juiste dikte heeft.

Neem een spuitzak ( of lepel) en vul de eieren ermee op. Garneer het met bv bieslook, en een beetje paprikapoeder.


De salade


Doe de rucola in een saladeschaal, spreid het goed uit.

Schil de appel en ontdoe ze van het klokhuis, maak er blokjes van en strooi ze over de sla. Was de komkommer, snij de beide uiteinden af en snijd ook deze in blokjes om ze vervolgens over de sla uit te strooien. Snijd de radijs in stukjes en voeg ze bij de salade.

Snij de ham in stukken en laat als een zakdoekje op de salade vallen.

schaaf de kaas, of snij plakken in kleine plakjes en gooi over de salade.

Snijd de tomaatjes in twee en leg het mooi in de rondte op de salade.

Pel de ui, halveer haar en snijd het in halve ringen. Drapeer de ui als laatste over de salade.


Dressing

Doe olijfolie in een kom en giet daar citroensap bij. Klopt het met een garde tot het opschuimt en iets verdikt. Voeg er wat basilicum en oregano toe, alsook wat zout over en peper naar smaak. Proef even of de verhouding in smaak je aanstaat, voeg eventueel meer olie of citroensap toe. Giet het vervolgens over de salade, vlak voor het opdienen. Hutsel het wanneer er van gegeten gaat worden.





123 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Appelcompote

bottom of page