top of page

Rucola-salade


Een heerlijke gezonde variant op de vele mogelijkheden van salades. De scherpte van de rode ui, het zoetzure van appel/citroen en de rooksmaak van de ham...een geweldig lekkere combinatie.



 

Recept

Aantal: 6 personen

Bereidingstijd: 20 minuten

Baktijd: 00 minuten

Temperatuur: 00 ℃

Keuken: Hollands

Categorie: Salade

Bron: Leokooktgewoon



Ingrediënten

  • 1 zak verse rucola

  • 1 rode ui

  • cherry tomaatjes

  • 50 gram Schwarzwalderschinken

  • kleingesneden belegen kaas

  • 1 komkommer

  • 1 appel bv Jona

Voor de dressing

  • olijfolie

  • citroensap

  • peper

  • zout

  • oregano gedroogde

  • basilicum gedroogde


Voorbereiding

  • was de sla

  • laat heel goed uitlekken


Werkwijze


Doe de rucola in een saladeschaal, spreid het goed uit.

Schil de appel en ontdoe ze van het klokhuis, maak er blokjes van en strooi ze over de sla. Was de komkommer, snij de beide uiteinden af en snijd ook deze in blokjes om ze vervolgens over de sla uit te strooien.

Snij de ham in stukken en laat als een zakdoekje op de salade vallen.

schaaf de kaas, of snij plakken in kleine plakjes en gooi over de salade.

Snijd de tomaatjes in twee en leg het mooi in de rondte op de salade.

Pel de ui, halveer haar en snijd het in halve ringen. Drapeer de ui als laatste over de salade.



Dressing

Doe olijfolie in een kom en giet daar citroensap bij. Klopt het met een garde tot het opschuimt en iets verdikt. Voeg er wat basilicum en oregano toe, alsook wat zout over en peper naar smaak. Proef even of de verhouding in smaak je aanstaat, voeg eventueel meer olie of citroensap toe. Giet het vervolgens over de salade, vlak voor het opdienen. Hutsel het wanneer er van gegeten gaat worden.


Voeg er eventueel en lekker eitje aan toe, ziet er dan ineens weer heel anders uit.





112 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Appelcompote

bottom of page