top of page

Pasen Advocaattaart




Leokooktgewoon heeft ook dit jaar weer enkele nieuwe taartjes bedacht. Het streven is net even iets anders dan anders te zijn. Met een sierlijke en feestelijke uiterlijk, dat ook nog lekker smaakt. Uiteraard vermijden we bv verstevigers, E-nummers etc., vandaar ook het gebruik van basterdsuiker...deze fungeert als versteviger.


Voor de goede orde...de mooie foto's zijn door mijn partner gemaakt. De werkfoto's door mij snel tijdens het werk...wel niet zo mooi...maar kan niet alles hebben😘



 




Recept

Aantal: 10 personen

Bereidingstijd: 20 minuten

Baktijd: 1 uur

Temperatuur: 170 ℃

Keuken: Hollands

Categorie: Taart

Bron: Leokooktgewoon



Ingrediënten

Voor de botercrème

  • 250 gram roomboter op kamertemperatuur

  • 350 gram poedersuiker

  • 100 ml advocaat

  • 1 snuf Zout

Voor de Vulling

  • 5 dl slagroom

  • 3 eetlepels basterdsuiker

  • 8 gram vanillesuiker

  • advocaat

  • frambozen uit de diepvries

Voor de afwerking

  • 100 gram geraspte chocolade

  • 100 gram gemalen kokos

  • advocaat

Voorbereiding




Werkwijze

BoterCrème


Klop de zachte roomboter in 10 minuten luchtig en romig tot je een mooie witte romige structuur krijgt.

Zet de mixer stil en voeg er de helft van de poedersuiker aan toe. Roer even met de pollepel de suiker door de boter en zet vervolgens de mixer weer voor 5 minuten op volle snelheid. Doe er de rest van de suiker en de advocaat bij. Klop tot de suiker is volledig is opgenomen en er een mooie zachte creme is intstaan.


De crème is direct te gebruiken. Mocht je het willen bewaren dan in afgesloten schaal en in de koelkast, Het wordt dan stevig, vergeet het niet ruim van te voren uit de koeler te nemen voor gebruik.


Afwerking



Rasp de chocolade, doe het in een schaaltje en meng het ( naar behoeven) met de kokos. Schep het luchtig om....het mag absoluut niet verkleven. Zet de schaal in de koelkast totdat het nodig is om te gebruiken.






Vulling


Neem de beslagkom en ontvet het met citroensap, haal er stukje keukenrol door om vocht en eventueel wat citroenresten te verwijderen. Koel desnoods even de beslagkom met koud water.

Doe slagroom in de kom, voeg er de basterdsuiker bij. ( basterdsuiker fungeert tevens als versteviger, wat de smaakbeleving absoluut ten goede komt).

Klop de room met de mixer ( rustig aan) tot aan deze begint op te stijven. Neem dan het kloppen van de mixer over en ga met de hand verder. Zo kun je de juiste dikte bepalen.


Schep de frambozen voorzichtig om.


Taart


Neem de taart, het kapsel, die reeds door u gebakken is. Plaats 2 coctailprikkers aan de zijkant...boven elkaar.

Snijd tussen de stokjes, de taart krijgt dan 2 lagen. Straks legt u de taartdelen weer zo dat de stokjes weer boven elkaar komen. Mocht er onverhoopt iets scheef gegaan zijn, of wat dan ook....taart komt weer precies zo op z'n plaats.



Snij dus de taart in 2 en leg bovenste laag opzij.

Vul de onderste laag met een flinke scheut advocaat, zorg wel dat dit goedje niet bij de rand komt.

Begin met aan de randen de taart te beleggen met de slagroom, een dammetje voor advocaat zeg maar.


Leg de rest van de room over de advocaat en strijk het zo glad mogelijk.









Leg vervolgens de bovenste laag op de room, druk in het midden iets aan en smeer de ruimte tussen de lagen nog dicht met de resterende room.

Zoals je ziet heb ik de taart iets moeten egaliseren, was nogal gerezen. Ziet je straks niets meer van.
















Neem de botercreme en smeer de taart af met dit goedje.

Zorg dat het helemaal rond en boven de taart lekker dicht geplakt is.





















Giet de advocaat over de taart, probeer een beetje dat het druipt

Strooi tot slot voor de afwerking het kokos/chocomengsel losjes op de bovenkant van de taart, of bedenk zelf een variatie van bv vlokken of chocokrullen.









95 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Appelcompote

Kaassouffle

bottom of page