top of page

Mini Saucijzenbroodjes.


Zorg dat je half om half gehakt gebruikt...dit moet ongeveer 50 % rund en 50 % varkensvlees zijn. Er wordt ook gemengd gehakt verkocht maar dit is overwegend meer varkensgehakt dan rundergehakt.

Rundergehakt alleen zal te droog zijn....en enkel varken.. te vet. Halfom is de juiste combinatie voor het echte Hollandse Saucijzenbroodje.

 

Recept

Aantal: 10 stuks

Bereidingstijd: 20 minuten

Baktijd: 25 minuten

Temperatuur: 220 ℃

Keuken: Hollands

Categorie: Bladerdeeg/vlees

Bron: Leokooktgewoon


Ingrediënten

Voor de gehakt

  • 300 gram gehakt half om half

  • Paneermeel ( of beschuit fijn malen)

  • Koffiemelk ( friesevlag)

  • 10 plakjes bladerdeeg

  • ei


voor kruidenmix

  • 2 Theelepel zout

  • 2 Theelepel zwarte peper ( vers gemalen)

  • ½ theelepel paprikapoeder

  • ½ theelepel kerriepoeder

  • 2 Theelepel nootmuskaat (vers gemalen)

  • voor gehakt


Voorbereiding


  • Kruiden goed mengen..( liefst met vijzel) even proeven...noot moet iets overheersen

  • Verwarm de oven voor op 220°

  • Leg de plakjes bladerdeeg los van elkaar op het aanrecht en laat ze ontdooien

  • kluts het ei los

  • zet een bakplaat klaar bekleed met bakpapier

Werkwijze


Het gehakt

Doe gehakt in een mengkom voeg daar enkele theelepels kruiden, heel kleine scheutje van het ei, paneermeel en een scheutje koffiemelk aan toe. Meng het goed door elkaar...voeg telkens een beetje kruiden toe en blijven kneden. Proef of het goed gekruid is...pas op...niet te sterk.

Wanneer goed gekruid en gemengd, het gehakt over de 10 bladerdeegvellen verdelen. Rol van het gehakt stevige worsten en leg ze in het midden van de vellen bladerdeeg. Bevochtig één rand met wat water en vouw het dubbel tot broodje, druk met een kleine vork de randen vast zodat je een mooi streepjes-patroon krijgt.


Haal het plastic vel los en en snijd het gevormde broodje door midden....en die twee broodjes dan ook weer door de midden...zodat je vier kleine broodjes hebt.


Leg de broodjes op de bakplaat, herhaal dit tot alle broodjes zijn gemaakt. Smeer het nog even af met een beetje van het eimengsel, bak het af in ongeveer 25 minuten. Na het bakken afkoelen op een rooster, ze zijn zowel warm als koud lekker van smaak.





62 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page